Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Lucian Șova, a participat duminică alături de directorul general interimar al Companiei Poșta Română, Elena Petrașcu, la o ședință de lucru, la Cluj-Napoca, a reprezentanților angajaților CNPR din regiunea Nord-Vest, respectiv județele Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu-Mare și Sălaj, potrivit unui comunicat al ministerului.
Conform documentului, Lucian Șova le-a prezentat strategia de redresarea a instituției, așa cum a fost aprobată prin memorandum de către Guvernul României. Ministrul le-a cerut reprezentanților operatorului național de servicii poștale prudență și responsabilitate în aplicarea măsurilor prevăzute în planul de redresare și a subliniat că este importantă implicarea tuturor angajaților pentru ca implementarea planului strategic să fie făcută cât mai rapid. Unele măsuri din acest plan au fost deja aplicate de către noua conducere interimară a CNPR, iar pentru celelalte soluții identificate se așteaptă rezultatul analizei financiare.

„Nu se putea întâmpla nimic la nivel central al Poștei, așa cum s-a întâmplat, dacă nu ar fi existat această determinare pe care în primul rând am imprimat-o eu. Elena Petrașcu știe bine angajamentele profesionale și morale pe care le-a luat în fața mea. Dar, ca să reduci 56 de posturi și să schimbi un Consiliu de Administrație, toate absolut obiectiv, asta nu se putea face fără determinare. Cuvântul de ordine care ne guvernează activitatea, cel puțin de când am venit eu la minister, este: nimeni nu fură, nimeni nu chiulește, toată lumea muncește”, a declarat ministrul Lucian Șova.

Reprezentanți ai angajaților Poștei Române din toate sectoarele, prezenți la întâlnirea de la Cluj-Napoca, și-au prezentat problemele specifice activității și au primit asigurări că vor fi rezolvate treptat. Între acestea: plata restantă a orelor suplimentare, asigurarea consumabilelor, a lemnelor pentru iarnă la oficiile rurale și paza oficiilor poștale.

Potrivit comunicatului, Lucian Șova și Elena Petrașcu au vizitat și Centrul Regional de Tranzit Cluj, finalizat în 2004 și care urmează să fie dotat astfel încât acesta să devină primul centru automatizat de sortare al Poștei Române. Astfel de întâlniri cu angajați din toate domeniile de activitate ale Poștei Române vor avea loc în toate celelalte 7 centre regionale.

SPUNE-TI PAREREA