Tibi Ușeriu va alerga pentru Invictus România. Acesta va duce ștafeta veteranilor de la Bistrița, la Cluj, în data de 22 octombrie.

„Am fost rugat de unitatea militară de la Luna să ajut soldații din Bistrița să ducă acel steag cu Invictus, acesta ajungând și la noi, în drumul său prin toată România. Pentru că din cei 4 soldați, au rămas doar doi care să alerge, le trebuia pe cineva care să fugă atât de mult încât să lege toată ștafeta. Așadar, pe 22 octombrie, de dimineață o să iau steagul Invictus și îl duc la Cluj. Pentru soldații aceștia care și-au riscat viața pe câmpul de luptă merită, merită orice și o fac din tot sufletul”, spune Tibi Ușeriu.

Începând cu 11 octombrie 2017, voluntari din toată țara participă în ediția a patra a Ștafetei Veteranilor cu scopul de a promova respectul față de veteranii de ieri și de azi ai României.

Evenimentul reprezintă o alergare în ștafetă pe 35 de tronsoane măsurând între 35 și 130 kilometri, însumând în total 2396 de kilometri. 98 de voluntari alergători, bicicliști însoțitori și coordonatori sunt implicați în această acțiune în toată țara, fiind repartizați pe trei trasee.

Pe traseul albastru, Craiova – Carei, alergarea începe pe 11 octombrie la ora 13.00 din fața Primăriei Craiova, traseul galben, București – Carei, începe pe 15 octombrie la ora 09.00 de la Monumentul Eroilor din fața Universității Naționale de Apărare, iar traseul roșu începe pe 17 octombrie din fața sediului Brigăzii 15 Mecanizată “Podu Înalt”. Toate traseele se vor reuni pe 25 octombrie în Carei, ultima localitate eliberată în cel de-Al Doilea Război Mondial.

 

SPUNE-TI PAREREA