Nu trece o zi fără ca primarul orașului Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău, să nu facă o ispravă. Noua „victimă” a edilului este artistul Maxim Dumitraș, după ce Primăria a tăiat pur și simplu o lucrare de artă din oraș, pe care a dus-o la fier vechi.

Opera de artă se numea „Veriga”, era amplasată la intrarea în orașul stațiune și a fost realizată de sculptorul Maxim Dumitraș în anul 2004. Maxim Dumitraș spune că a avut o discuție cu primarul Traian Ogâgău, pentru a recondiționa lucrarea de artă. „Am vorbit o dată pe el că era ruginită pe o parte, să o dea cu peria de rugină și să o revopsească. Am zis că dacă nu vrea, să facă alta dintr-un material special, care nu ruginește. Mi-a zis că n-are bani de de astea. Asta a fost discuția și a tăiat lucrarea. Era în administrarea Primăriei, plătită de o firmă italiană, a fost predată Primăriei și iată ce se întâmplă în 2017”, a declarat Maxim Dumitraș pentru ObservatorBN.

Artistul spune că îl va acționa pe primar în judecată, pentru că a distrus o operă de artă. „Mă duc acum la secretarul Primăriei să iau procesul verbal și îl dau în judecată la drept de autor. A fost în administrarea orașului, trebuia să o întrețină, să-i pună lumini”, a spus Maxim Dumitraș.

Maxim Dumitraș este un artist plastic din Sîngeorz-Băi, care a înființat Muzeul de Artă Comparată din orașul stațiune și tabăra de artă în peisaj, ArtForest, în zona Dosul Gârciului, din același oraș. Acesta a reușit să creeze, într-o comunitate mică, o mișcare artistică și culturală care să atragă personalități ale culturii și artei plastice din România și din străinătate.

Artistul a mai precizat că lucrări din acest ciclu, Veriga, există în mai multe locuri din lume (Spania, Turcia etc.), după cum a și ilustrat, pe pagina sa de facebook.

SPUNE-TI PAREREA