Campaniile de informare ale pompierilor se derulează tot timpul anului, în funcție de pericolele specifice fiecărui sezon.

Numărul mare de incendii la care pompierii intervin în sezonul rece sunt cauzate de improvizații ale sistemelor de încălzire, dar și coșuri de fum necurățate. Prin urmare, pompierii și voluntairi au ieșiti ei înșiși pe stradă, acolo unde informația ajunge puțin mai greu la oameni, în mediul rural.

„Astăzi, la ieşirea oamenilor din biserică, personalul din cadrul S.V.S.U. Mărișelu, Șieu, Șieuț si Monor, sub coordonarea specialiştilor Inspecţiei de Prevenire ISU Bistrița – Năsăud, va desfăşura o amplă campanie de informare preventivă specifică sezonului rece. Se vor distribui flyere cu măsuri preventive privind utilizarea coșurilor de fum, dar și riscurile la care cetăţenii se expun în cazurile în care fac improvizaţii electrice sau folosesc instalaţii electrice defecte. Acţiunile de informare vor fi urmate de câte un exerciţiu de intervenţie la fiecare biserică în parte“, anunțat ISU Bistrița-Năsăud pe pagina oficială de facebook.

SPUNE-TI PAREREA