Educatoarele Gradiniței cu program prelungit din Lechința îi surprind deseori pe părinți și copii cu activități diverse, care le fac zilele celor mici cu adevărat speciale. Așa s-a întâmplat și ieri, de Ziua Educației, când copilașii au fost duși tocmai la Archiud, într-un cadru natural minunat, unde au avut parte de o experiență de neuitat.

Printr-un parteneriat educatoarele au găsit un mod inedit de a sărbători Ziua Internațională a Educației, activitatea a antrenat preșcolarii de la două grădinițe, GPP „Maria” Lechința și GPN Archiud, trei educatoare – Greab Laura-Maria, Lupșa Petronela și Pop Rodica Daniela, dar și numeroși părinți și bunici.

”Cu această ocazie a avut loc un schimb de experiență între toți cei implicați. În localitatea Archiud din comuna Teaca, jud.Bistrița-Năsăud, s-a desfășurat o activitate outdoor intitulată „Prune, roade bune” intercalată cu numeroase jocuri de mișcare și distractive. Scopul activității a fost acela de a evidenția rolul parteneriatului grădiniță-familie, privind importanța și continuitatea educației de calitate, empatie și responsabilitate”, spune prof.înv.preșc. Laura-Maria Greab.

Concret copiii din grupa mare de la Grădinița cu Program Prelungit „Maria” Lechința au plecat de dimineață într-o călătorie mult-așteptată, cu microbuzul școlii, spre Archiud, unde prietenii lor de la GPN Archiud, i-au așteptat și i-au întâmpinat cu nerăbdare. După ce au făcut cunoștință și au vizitat localul grădiniței, aceștia au fost invitați să descopere unele dintre bogățiile toamnei, prunele, și produsul finit, dulceața de prune.

”Din acest an sunt suplinitor la Grădinița cu Program Normal din Archiud, iar anul trecut am fost suplinitor la Lechința. Practic jumătate din copiii care acum au fost în vizită la Archiud au fost la mine în grupă anul trecut, deci ne știm și ne iubim reciproc. Alături de colega Laura Greab am gândit acest proiect și mă bucur de impactul pe care l-a avut și îl vom continua pe parcursul acestui an școlar. Urmează ca și preșcolarii de la Archiud să ajungă la Grădinița din Lechința, dar undeva în primăvară. Această întâlnire ne-a bucurat enorm pe toți, copiii sunt minunați, plini de energie, au legat repede prietenii, dar au fost și deosebit de receptivi la activitățile pe care le-am derulat”, a declarat educatoarea Rodica Daniela Pop, originară din Lechința.

”Așadar copiii, echipați corespunzător, au spălat și desfăcut prunele, tăticii au pregătit focul iar mamele și bunicile au pregătit mâncarea: șnițele, plăcinte, gogoși, cozonac și prăjituri. În timp ce adulții au mestecat pe rând în dulceață, educatoarele și copiii au desfășurat jocuri diversificate în aer liber. Pe rând, atrași de voioșia și buna dispoziție a copiilor, atât părinții cât și bunicile au intrat în joc, uitând pentru o clipă de problemele cotidiene, de frumoasa vârstă care o au, participând și rezistând cu interes la activitățile propuse, până la ora 16:00. La sfârșitul acestei zile minunate nu pot decât să le mulțumesc tuturor participanților, iar colaborarea din cadrul parteneriatului „Călători prin anotimpuri” sper să fie una benefică și cu profunde semnificații”, spune Laura Greab.

 

 

SPUNE-TI PAREREA