Primăria Rodna a început să distribuie lemne de foc pentru cetățeni. Oamenii din Rodna vor cumpăra lemne de foc la prețuri mai mici decât în multe localități din județ. Primarul comunei, Valentin Grapini, a explicat pentru ObservatorBN cum a reușit să obțină un preț de 130 de lei metrul cub, la lemnele de foc.

„Legea ne obligă, noul Cod Silvic ne obligă să scoatem lemnul de foc cu prioritate pentru persoanele fizice din comună și ne obligă să facem și eficiență economică pe partidă. Noi am scos o cantitate de 2300 de metri cubi pe întreaga partidă, din care a rezultat 1200 de metri cubi de lemn de foc iar diferența de buștean de lucru se va vinde din rampă, sortat, la prețul de 300-320 de lei pentru agenți economici. Având în vedere prețul pe care l-am avut de la Ocolul Silvic, pe picior, de 150 de lei și făcând raportul dintre masa lemnoasă pe care o vindem și masa lemnoasă pe care o putem da subvenționată către populație ca lemn de foc, realizăm și eficiență economică. Am respectat Codul Silvic. Nici noi nu reușeam să obținem acest preț, dacă nu făceam achiziția pe manoperă în primăvară. Aveam deja contract făcut cu firma și trebuia să respecte”, a dteclarat primarul Valentin Grapini pentru ObservatorBN.

La Rodna s-au organizat trei depozite, de unde oamenii își pot achiziționa lemne de foc. Livrarea se face doar la sfârșit de săptămână.

SPUNE-TI PAREREA