Mitropolia Ardealului are programat pentru astăzi, 5 octombrie 2017, un nou termen de judecată în cazul lui Cristian Pomohaci, fost preot și cântăreț de muzică populară.

Acest termen a fost stabilit după ce la termenul anterior, din 19 septembrie 2017, Pomohaci a solicitat membrilor Consistoriului Mitropolitan, posibilitatea de a studia dosarul în apelul pe care l-a formulat la decizia prin care a fost caterisit din preoție.

„Luând act de solicitarea apelantului și respectând dreptul la apărare al acestuia, Consistoriul Mitropolitan a acordat un nou termen de judecată, pentru ziua de 5 octombrie 2017″, a transmis Mitropolia Ardealului în data de 19 septembrie.

La acea dată, în fața sediului Mitropoliei din Sibiu s-au adunat circa 100 de susținători ai lui Cristian Pomohaci, care au făcut un „scut“ în jurului fostului preot, încercând să-l protejeze de întrebările incomode ale jurnaliștilor.

Până la această dată, fixată pentru termenul de judecată, la instanța bisericească s-au putut depune alte dovezi în apărarea sau acuzarea lui Cristian Pomohaci.

Reamintim că Pomohaci a fost înregistrat în timp ce îi cerea favoruri sexuale unui minor, iar înregistrarea a aparut in presa.

Consistoriul Eparhial al Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia a hotarat, pe 28 iulie, ca preotul Cristian Pomohaci, cercetat de Parchetul General pentru ca ar fi incercat sa corupa sexual un minor de 17 ani, să fie dat afara din preoție, oferindu-i posibilitatea de a ataca decizia la mitropolitul Ardealului.

SPUNE-TI PAREREA