Poetul bistrițean stabilit în Spania, Gelu Vlaşin, preşedintele Asociaţiei Scriitorilor şi Artiştilor Români din Spania a primit sâmbătă, la Villa del Prado, Madrid carnetul şi insigna de membru al Uniunii Scriitorilor. La evenimentul care la care i s-au recunoscut meritele, alături de cel care scrie  slove şi nu de astăzi, de ieri, ci de ani buni, a fost şi Nicole Moţ, care a reprezentat  Ambasada României din Spania.

Gelu Vlaşin s-a făcut remarcat nu doar prin faptul că este considerat a fi principalul reprezentant al deprimismului în poezia românească, ci şi prin senzaţia posmodernistă pe care orice cititor ar avea-o în urma lecturării versurilor ce-i aparţin. Pentru că această disticţie a fost primită în Spania, ţară în care poetul îşi desfăşoară activitatea literară, Gelu Vlaşin se declară a fi onorat nu doar de insignă şi carnet, ci şi de prezenţe remarcabile şi susţinerea unor oameni importanţi.

”Mă simt onorat să primesc această recunoaștere oficială mai ales că este vorba de Spania, țara în care mi-am desfășurat (mai intens) activitatea literară din ultimii ani. Uniunea Scriitorilor din Spania este o entitate literară spaniolă care nu face altceva decât să-mi recunoască statutul de scriitor profesionist”, a declarat Gelu Vlaşin.

 Alături de Gelu,  la ceremonia organizată de către delegația nord a Uniunii Scriitorilor din Spania, au asistat și reprezentanți ai Asociaţiei Scriitorilor şi Artiştilor Români din Spania (la care poetul este preşedinte de onoare) : Dragoş Cosmin Popa, Marin Dumitrescu, Gabi Nan, Sabin Mureşan, Mihaela Vechiu, Rodica Alina Carceanschi, Relu Mircea. Din partea Ambasada României în Spania  prezentă  Nicole Moţ, purtător de cuvânt în cadrul Ambasadei. Primăria din Villa del Prado a fost reprezentată de consilierul delegat pentru cultură, Gonzalez Ortega.
 Gelu Vlaşin este originar din Telciu şi a debutat în anul 1999 cu volumul “Tratat de Psihiatrie”. Poetul este cunoscut şi pentru taberele cu tematică literară pe care le organizează, de câţiva ani, la Telciu. Acesta caută să insufle setea pentru cultură şi tinerilor generaţii aducând, în cadrul “Întâlnirilor de la Telciu”, cum numeşte el taberele, numeroşi poeţi şi scriitori români şi din străinătate.

SPUNE-TI PAREREA