ASOCIAŢIA AUTISM EUROPA BISTRIŢA – CENTRUL DE RESURSE ŞI REFERINŢĂ ÎN AUTISM MICUL PRINŢ organizează a III-a ediţie a Premiilor Antidiscriminare pe 5 octombrie, ORA 17: 00, la Centrul Multicultural Sinagoga.

Vor fi acordate 5 premii a câte 1000 de lei pentru cadrele didactice care integrează copii cu autism şi diplome de recunoaştere a efortului depus în dezvoltarea învăţământului integrat. Profesorii premiaţi sunt adevărate modele de încredere şi dăruire la nivel naţional.
Aflat la a III – a ediţie evenimentul are ca scop răsplătirea efortului făcut de cadrele didactice din Bistriţa-Năsăud care includ în şcoli şi grădiniţe de masă copii cu tulburări de dezoltare.
Integrarea unui copil cu TSA sau alte nevoi speciale în învăţământul de masă presupune un efort intens din partea familiei şi a cadrelor didactice, alături de un demers terapeutic profesionist, susţinut şi de lungă durată. Însă experienţa statelor europene cu istoric de integrare şcolară ne arată că beneficiile obţinute pe termen lung sunt pe măsura efortului.
Copiii învaţă că sunt la fel de valoroşi ca şi copiii neurotipici iar potenţialul lor este cultivat astfel încât să dobândească cât mai multe abilităţi de viaţă independentă şi să contribuie la rândul lor la crearea unui climat social cât mai aproape de ideal.
Din 2008, obiectivul CRRA „Micul Prinţ” a fost sensibilizarea societăţii civile şi a autorităţilor locale, reducerea discriminării pe criterii de sănătate mintală, formarea de terapeuţi şi cadre didactice specializate, astfel încât fiecare copil integrat să constituie o victorie pentru Bistriţa-Năsăud ca şi comunitate, oferindu-i acelui copil şansa la o viaţă împlinită. Considerăm aşadar că este absolut firesc ca meritele cadrelor didactice implicate în lupta antidiscriminare să fie recunoscute şi apreciate public. În prezent, AAE a reuşit să dezvolte o reţea de integrare şcolară în parteneriat cu instituţiile statului care permite integrarea unui procent semnificativ de copii cu TSA în învăţământul de masă.
La ediţiile anterioare, au fost premiate 65 de cadre didactice din fondurile proprii ale Asociaţiei.

Parteneri: Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, Primăria Bistriţa, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Bistriţa-Năsăud şi Agenţia 215, Societatea de Concerte Bistriţa.

SPUNE-TI PAREREA