Foto: facebook Tășuleasa Social

A trecut prin vânturi, ploi torențiale, zăpezi și chiar câteva trăsnete. A rezistat, dar furtuna de duminică l-a doborât, în cele din urmă. „Boașul“, un molid cu valoare snetimentală pentru comunitatea Tășuleasa Social, a fost rupt de vânt și reprezentanții asociației au ținut să spună câteva cuvinte în memoria lui.

Bătrânul Boaș
“De când m-am născut io, tăt așa-l știu”, zicea Tanti Efti despre boașul cu vârsta necunoscută.
Mut martor al decadelor trecute în Piatra Fântânele, a cedat ieri, ploii și mai ales vijeliei ce a învăluit nord-vestul țării.
Molidul centenar, era numit doar așa, Boașu’, dacă vroiam să dăm indicații, era de la sine înțeles la ce loc anume ne referim, fiind tot timpul în raza noastră de vedere, către muntele Tășuleasa sau chiar în raza noastră de acțiune, în spatele sălii de conferințe.
Boașu’ a trecut prin multe, doar în ultimii 10 ani, știu eu că a fost trăznit de vreo 4 ori, și-a pierdut vârful din cauza asta,de câteva ori la rând, dar asta nu l-a oprit să-și crească la loc și mai multe vârfuri. Așa a devenit un copac întărit de fulgere, cu trei vârfuri, care a stăruit nimeni-nu-știe de când asupra noastră, asupra grădinii în care trăim și asupra planurilor și ideilor care s-au format la umbra lui.
A ascuns săruturi furate, ședințe secrete, discuții tainice, îmbrățișări semețe, somnuri pierdute în roua dimineții și discuții prietenești la un pahar de single malt, toate fiind pecetluite de el cu ștampila evidentă a rășinii lui. Siguranța cortului format din crengile lungi, până-n pământ, ne-a fost nelipsită până ieri.
Acum s-a dus, s-a rupt de noi, cu onoarea unui copac doborât de vântul turbat, rupt din trunchi si nu din rădăcină.
Pentru că “brazii se frâng, dar nu se îndoiesc”.
Boașule, pentru noi vei dăinui în continuare!

21559114_10155527571759765_5591424032573957465_n

Sursa: facebook Tășuleasa Social

SPUNE-TI PAREREA