CSM Bistrița a pierdut primul meci disputat acasă în acest sezon. Bistrițencele au fost învinse cu scorul de 32-20, într-o partidă pe care o puteau câștiga dacă se concentrau în momentele cheie.

În fața unei săli arhipline, duelul dintre cele două formații a fost echilibrat în prima repriză, când Bistrița și Vâlcea au mers cap la cap. Echilibrat a fost și duelul galeriilor, echipa oaspete având suportul a peste 30 de fani, care au contribuit din plin la atmosfera încinsă. Cu Chirilă nerefăcută complet, liderul din teren a fost Laura Pristăvița, care a creat câteva faze de toată frumusețea și a finalizat spectaculoas exact atunci când echipa părea lipsită de idei.

Fetele lui Aurelian Roșca nu s-au lăsat însă intimidate de nimic și s-au dovedit a fi o nucă tare. Poate prea tare. Fără sclipiri, dar cu un joc foarte bine pus la punct, mai degrabă milităresc, vâlcencele s-au ținut scai de echipa Bistriței, care părea că mai are mult de arătat, dar nu prea arăta. Așa s-a făcut că la pauză scorul era 10-10.

Spectatorii așteptau descătușarea bistrițencelor, fazele spectaculoase ale Almudenei și reușitele de pe extremă ale Nicoletei Dincă în repriza secundă. Și descătușarea a venit, imediat după pauză, CSM Bistrița reușind să se desprindă pe tabelă la 3 goluri, în doar 6 minute (14-11). Apoi, parcă le-a luat cineva mințile sau le-a turnat plumbi în adidași. Vâlcea a revenit repede pe tabelă și a preluat ostilitățile, dar nu s-a desprins decisiv, lăsând suspansul până în ultimele secunde.

CSM Bistrița a avut multe șanse, a jucat minute bune în superioritate, chiar și cu două în plus, dar degeaba. Handbalistele lui Pașca au ratat două șanse mari de a scoate un egal in extremis, Szabo ratând în poziție de 1 la 1 cu portarul iar Pristăvița executând execrabil un 7 metri. S-a terminat 23-20 și Bistrița rămâne cu 3 puncte din 3 meciuri în acest sezon de Liga Florilor.

„Din păcate, am gestionat prost ultimele zece minute. Ne așteptam ca Vâlcea să arate exact cum a arătat astăzi. Câteva momente cheie în timpul jocului care astăzi nu au fost de partea noastră, cu 7 metri ratat la două goluri diferență. În momentul în care am avut trei goluri diferență în repriza a doua, minutul 42, cred că ne-am temut că putem câștiga meciul ăsta. Una peste alta, nu pot decât să le felicit pe fete pentru atitudinea lor. Să nu uităm că încă nu avem toată echipa 100%. Dacă ne uităm azi în teren, am jucat cu două jucătoare de 23 și 24 de ani care sunt de mare viitor. Până la urmă, trebuie să avem și noi răbdare. Trei puncte din trei meciuri, așa am început și anul trecut și până la urmă totul a fost în regulă. Urmează trei săptămâni de pauză în care, cu siguranță, avem foarte mult de muncit și apoi, obligatoriu să câștigăm la Slatina”, a declarat antrenorul Horațiu Pașca.

Cea mai bună marcatoare a echipei noastre a fost Laura Pristăvița cu 5 reusite.
Au mai marcat: Nicoleta Dincă ( 1 ), Szilvia Szabo ( 4 ) , Almudena Rodriguez ( 3 ), Magdalena Paraschiv ( 2 ), Daniela Rațiu ( 4 ), Alexandra Orșivschi ( 1).

SPUNE-TI PAREREA