Consiliul local al municipiului Bistriţa este convocat în şedinţă ordinară joi,  pe 21 septembrie, de ora 14,00 printre proiectele pe care consilierii se vor exprima prin vot se află și un proiect de hotărâre privind aprobarea participării municipiului Bistriţa în colaborare cu Federaţia Română de Culturism şi Fitness la organizarea Campionatului Mondial de Culturism şi Fitness juniori şi masters Bistriţa 2017.

Campionatului Mondial de Culturism și Fitness Juniori și Masters în anul 2017 va avea loc în perioada 09.11.2017-13.11.2017 și se va organiza la Bistrița, fapt cunoscut încă din toamna anului trecut. Pentru acest eveniment sportiv important pentru orașul nostru Consiliul Județean a alocat în ședința din august  suma de 300.000 de lei.

Consilierii locali vor decide joi cu ce sumă va contribui muncipalitatea pentru organizarea competiției.

Campionatul mondial va reuni între 350 și 500 de sportivi din lume la categoriile juniori şi masters şi este primul organizat după o lungă perioadă în Europa. Ediţia anterioară a evenimentului s-a desfăşurat în Santo Domingo, Republica Dominicană, iar în decizia de alegere a municipiului Bistriţa, pe lângă factorul sportiv a contat şi potenţialul turistic al zonei, ţinând cont că, în general, fiecare sportiv participă însoţit de două persoane.

 

SPUNE-TI PAREREA