Proiectul cultural interjudeţean ”La poalele Măgurii” aflat la cea de a II-a ediţie, are loc duminică, 10 septembrie, în comuna Mărișelu. Evenimentul cuprinde program artistic pentru toate vârste, cu muzică populară, dar și cu muzică ușoară, pentru tineret.

Evenimentele sunt organizate de Primăria și Consiliul Local Mărișelu, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud.

Programul începe la ora 10.00, cu Sfânta Liturghie, va continua cu o paradă a portului popular (12.30) și apoi va urma un spectacol folcloric. De la ora 13.30, va urca pe scenă interpreta Ionela Moruțan, iar de la 15.00 va cânta Cornelia Ardelean Archiudean.

Seara, de la 18.00, va avea loc o demonstrație de arte marțiale, seară cu muzică pentru tineret (18.30) iar spectacolul se va încheia cu un foc de artificii.

„În data de 10 septembrie, așa cum le-am promis locuitorilor comunei Mărișelu, vom organiza cea de-a doua ediție a Festivalului Interjudețean de Tradiție și Folclor „La Poalele Măgurii”. I-am dat și o denumire, având în vedere faptul că noi, comuna, ne aflăm sub poalele dealului Măgura. O să avem muzică populară, o să avem ansambluri, chiar și din afara județului, o să avem ca și cap de afiș, pe Ionela Moruțan, pe Cornelia Ardelean Archiudean. Ca și program, pentru tineret, o să îl avem pe DJ Paul după ora 18.00, iar în jurul orei 22, vom avea și un mic foc de artificii”, a declarat primarul comunei, Horea Petruț.

Edilul a inițiat acest eveniment în 2016, la primul an de mandat de primar al comunei. „Așteptăm lumea să vină în număr cât mai mare, cum m-au surprins plăcut și anul trecut, când au fost peste 400 de persoane la eveniment, la prima ediție. În primul an de mandat, am zis că ar fi bine să ne strângem și la bucurie, nu numai la muncă, să ne bucurăm, să mai povestim și să promovăm tradițiile. Așa a luat naștere acest eveniment”, a mai spus primarul comunei.

fwat mriselu

SPUNE-TI PAREREA