Proaspăt ales președinte al TSD Bistrița, Adrian Solcan a explicat parcursul său politic și motivele pentru care a plecat de la PNL.

„În anul 2012, alături de alți 20 de tineri (dintre care majoritatea și astăzi îmi stau alături), m-am mobilizat și am participat la protestele de stradă împotrivă statului corupt până în măduva oaselor, condus la acea vreme de clică PD-L. Din poze se poate vedea frigul pe care l-am îndurat, dar și energia cu care am cerut schimbarea conducerii județului și a țării. A fost o săptămâna de foc..și gheață (că să păstrăm registrul Game of Thrones). Câți va mai aduceți aminte de Roberta Anastase și de fraudarea votului în Parlamentul României? (Până în ziua de azi mă înfioară faptul că cineva cu atâta nonșalanță a putut face ceea ce a făcut ea!). În anul 2013 (prin martie) m-am angajat la cabinetul parlamentar al deputatului Stelian Dolha, dar nu am prins finalul de an întrucât printr-un proiect european am plecat în Irlanda într-un schimb de experiență cu o organizație de acolo. În ianuarie 2014 am părăsit definitiv sfera publică și m-am angajat în zona industrială. Am fost hotărât să nu mă mai întorc în politică sau în viața publică”, a explicat Adrian Solcan.

„Anul 2014 a fost și anul de tristă amintire în care PNL a ales să calce peste orice logică firească și să facă o alianță politică (care mai târziu a condus la unificarea partidelor) cu PD-L. Adică pe românește erai în situația în care după ce ai strigat „jos Ioan Oltean” acuma să strigi „sus Ioan Oltean”! Aș vrea să mă ierte acei cu sufletul pur și curat care nu consideră asta o mare curvie din punct de vedere politic. Orice om cu capul pe umeri care nu și-a pierdut complet cumpătul și logică, dar mai ales cei care în 2012 cereau schimbarea României au fost șocați de mișcarea de la centru. În anul 2014 am hotărât să părăsesc definitiv PNL, iar printr-o demisie simplă, în care am mulțumit conducerii pentru buna colaborare și ocazia de a învăța atât de multe (eram ironic dar mă îndoiesc că s-au prins), am anunțat că plec”, spune președintele TSD Bistrița.

„Evident că nu am primit nici un feed-back ca urmare a demisiei. Sincer cred că s-au bucurat întrucât mereu am fost incomod prin discurs și acțiuni (…) Am ales să mă înscriu în PSD deoarece creșterile din economie din ultimii ani se datorează politicilor puse în practică de Guvernul PSD. Am ales sa ma înscriu în PSD pentru că am gasit la nivel local o echipă de oameni tineri, bine intenționați și dornici de o schimbare în bine”, spune Solcan.

SPUNE-TI PAREREA