Adrian Solcan a fost ales președinte al TSD Bistrița. La conferința de alegeri care a avut loc în această seară la un restaurant din municipiu au participat 115 tineri social-democrați, dar și liderii partidului: Emil Radu Moldovan, Ovidiu Crețu, Cristian Niculae, consilieri locali și județeni.

„Cât timp liber au tinerii din țara asta, din județ, din orașul ăsta, câtă energie au tinerii, care așteaptă să iasă în față să facă ceva cu ea? Câte idei, câte vise au? Suntem o societate care are probleme. Niște băieți deștepți, în anumite perioade, în ultimii doi ani, după evenimentele de la Colectiv, de la prezidențiale, au reușit cumva ca toată energia asta să o canalizeze împotriva altceva. Noi trebuie să fim altfel, să o canalizăm pentru ceva pozitiv, concret, pentru că nimeni nu o să vină din altă țară, din altă parte, să clădească ceva bun pentru noi”, le-a transmis președintele TSD Bistrița-Năsăud, Bogdan Ivan, tinerilor prezenți la eveniment.

„Toți suntem români, toți ar trebui să avem aceleași idealuri, pentru noi și pentru cetățenii pe care am ales să-i servim. Rămân doctrinele, simpatiile politice care ne despart, dar asta doar ocazional. Cred că proiectele mari au nevoie de consens, de u‭nitate și de a aduna în același loc toate energiile. Suntem foarte aproape de centenar și, după marele proiect al României mari, cel puțin post-revoluționar, eu cunosc un singur proiect de țară, care a fost făcut de câțiva politicieni, care erau și de stânga și de dreapta, în 1995, la Snagov cred că s-au întâlnit, Ion Iliescu, Rațiu, Câmpeanu și încă câțiva și au stabilit că direcția bună a României e NATO și UE. Din păcate, de atunci, e ba un parteneriat strategic cu cineva, ba cu altcineva, ba încolo, ba încoace. Din păcate, România nu are un proiect adevărat. Eu sper ca, cu ocazia centenarului, dragii noștri colegi care fac politică mare la București, să găsească resursele și înțelepciunea să stabilească un target important, un proiect de țară important”, le-a spus Radu Moldovan tinerilor.

Președintele Consiliului Județean le-a mai spus că e „extrem de important că sunt aici”. „Poate nu e cool să fii membru de partid, să te înjure unii că ești la PSD, că ești cu comuniștii… Ei sunt că suntem hoți, că facem praf România. Dacă o să vă uitați pe statistici serioase, o să vă vedeți că România a prosperat atunci când la guvernare era PSD. Cele mai importante măsuri de dreapta au fost luate de guvernele PSD conduse de Năstase și Ponta”, a mai spus Moldovan, care le-a cerut tinerilor să rămână oameni și să nu spună niciodată că ceva nu se poate.

„Sunt încântat să văd o așa efervescență creată în organizația municipală de tineret. Am și eu emoții, sâmbătă candidez și eu la conducerea organizației mari. Eu îi susțin pe toți cei patru candidați, din punctul meu de vedere toți merită să fie președinte al organizației de tineret”, a spus viceprimarul Bistriței, Cristian Niculae.

După discursurile invitaților, au trecut la cuvânt cei patru candidați. Primul a fost Ionuț Turbat, care s-a prezentat iar apoi a spus, spre surprinderea celor din sală, că nu va mai candida și-l va susține pe Adrian Solcan. A urmat Alexandru Uță, care a fost susținut din sală de părinți și de prietena sa, Ligia. „Am crescut în PSD, familia mea este în PSD. Pot spune că politica m-a ales pe mine. Am rămas aici și am înțeles că succesul acestei echipe stă în colegialitate și în prietenie”, a spus Uță.

Al treilea candidat, Andrei Șut, a prezentat o serie de obiective pentru organizația de tineret și apoi a transmis că se va retrage și-l va susține tot pe Adrian Solcan, moment în care zarurile erau aruncate, alegerile fiind comparate, spre amuzamentul invitaților, cu celebrul serial „Game of Thrones” (Urzeala Tronurilor).

Cel mai relaxat dintre candidați și cel mai experimentat în ale politicii, Adrian Solcan le-a povestit tinerilor prezenți două momente care l-au determinat să candideze. Primul a fost în timpul mandatului lui Vasile Moldovan, când fostul edil i-a boicotat o dezbatere electorală, iar al doilea moment a fost în anul 2012, când a fost invitat să țină un discurs, în fața lui Crin Antonescu și Victor Ponta. „Am avut proasta inspirație să spun că cei mai bătrâni, din față, peste 10 ani n-o să mai fie aici, iar cei care stau la balcon, adică tinerii, o să stea în față”, a spus Solcan.

După cum era de așteptat, Adrian Solcan a câștigat alegerile detașat. Votul a fost secret, cu buletine, în cabine special amenajate. Solcan a obținut un număr de 71 de voturi, în timp ce Uță a fost votat de 42 de persoane.

SPUNE-TI PAREREA