Un incendiu puternic de pădure a izbucnit ieri după amiază în localitatea Romuli. Incendiul a pornit la o plantație de conifere, într-un loc greu accesibil, într-o zonă numită Preluca Tiflelor. Pompierii au acționat ieri, dar intervenția a continuat și azi fiind alocate mai multe echipaje ISU și SVSU. Misiunii de stingere a focului s-au alăturat și reprezentanții Ocolului Silvic Romuli, dar și în jur de 30 de localnici.


„Echipajele de intervenție continuă și astăzi misiunea de stingere a incendiului izbucnit pe o plantație de conifere (aproximativ 6 – 8 hectare), din zona de munte a comunei Romuli, aparținând Ocolului Silvic din localitate.

Încă de la primele ore ale acestei dimineți, în zona afectată, au fost direcționate două echipaje de pompieri militari din Năsăud care, alături pompieri voluntari, personal de la Ocolul Silvic Romuli și cetățeni (în total peste 30 de persoane), acționează cu două utilaje grele (TAF-uri), drujbe și alte mijloace de primă intervenție pentru a localiza și lichida focarele și pentru împiedicarea propagării incendiului la pădurea din apropiere (care se află la o distanță de câțiva metri)”, au anunțat reprezentanții ISU Bistrița-Năsăud.

SPUNE-TI PAREREA