Astăzi creștinii celebrează martiriul Sfântului Ioan Botezătorul, a fost o zi specială pentru creștinii care au participat la Hramul Bisericii din cadrul Mănăstirii Cormaia. În cadrul ansamblului mănăstiresc în 1995 a început  contrucția bisericii din zid ce poartă hramul “Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul”, care azi a atras pelerini de pe toată Valea Someșului și nu numai.

Au participat la Sfânta Liturghie oficiată de IPS Andrei Andreicuț sute de creincioși, dar și președintele Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan și deputatul Daniel Suciu.

”Eu am avut bucuria ca împreună cu câteva sute de credincioși și IPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, să ne rugăm la mănăstirea Cormaia din Sângeorz-Băi! Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul este ultima mare sărbătoare din acest an bisericesc. Ziua Tăierii capului Sfântului Ioan Botezătorul este o zi de post. Ni se cere să postim in această zi, pe de o parte ca să nu ne asemănam cu Irod, care din cauza ospățului fără măsură, a cerut ca Salomeea sa-i danseze si drept răsplată i-a oferit capul Sfântului Ioan Botezătorul, iar pe de altă parte, ca sa ne asemănăm cu viața înfrânată a Sfântului Ioan Botezătorul. Vă doresc dragi prieteni să aveți parte de o zi plină de liniște sufletească și căldură”, a spus Radu Moldovan.

„M-am bucurat de prezenta președintelui Radu Moldovan și am participat cu toții la slujba arhierească oficiată de IPS Andrei. Tare mult m-am bucurat de reîntâlnirea cu obștea monahală, cu părintele Nicodim și sângeorzenii mei dragi. Iar la final, am făcut o vizită la centrul pentru tineret, la un scurt cuvânt de învățătură pentru tinerii creștini”, spune deputatul Daniel Suciu.

a b

Mănăstirea ”Buna Vestire” este situată în localitatea Cormaia, pe Valea Pleșii, la 5 kilometri depărtare de orașul Sîngeorz Băi. Prima biserică construită pe aceste locuri se pierde în negura timpurilor. Se știe doar că aceasta s-a dărâmat nemairămânând decăt un rând de icoane ce se află în prezent în partea superioară a iconostasului bisericuței din lemn, aceasta a fost construită în anul 1936. În cadrul ansamblului mănăstiresc a fost contruită și o biserică din zid ce poartă hramul “Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul”.

SPUNE-TI PAREREA