A fost un sfârșit de săptămână sprecial pentru dumitreni, a șaptea ediție a evenimentului ”Izvor de cultură și Tradiție” a adunat sute de oameni în centrul comunei, iar cei mai importanți membri ai comunității, pe diferite domenii de activitate, au avut parte de o surpriză din partea administrației locale.

Atât sâmbăt, cât și duminică, în comuna Dumitra a fost forfotă, căci o dată în an este sărbătoarea tuturor dumitrenilor, așa că lumea s-a implicat de la mic la mare și au participat la acțiunile și evenimentele programate de Primăria și Consiliul Local Dumitra.

Evenimentul pe care administrația locală îl organizează de șapte ediții, deci de șapte ani, are întotdeauna în centrul atenției oamenii din comunitate, cei care sunt implicați, care contribuie cu pasiune și devotament la viața sportivă, culturală, artistică sau socială a comunei.

Este o sărbătoare care îi cheamă acasă pe fii satului, care an de an evoluează în primul rând prin calitatea cetățenilor din comună, care urcă pe scenă, care adună la un moment de bucurie prietenii și vecinii, la mișcare, la socializare, la un grătar, un mic și multă voie bună.

Sâmbătă a fost o zi dedicată celor mai tineri, nu neapărat ca vârstă, căci iubitorii de mișcare au fost implicați în diferite competiții sportive, iar seara lumea s-a răcorit cu Arlechino, la karaoke și la discotecă în aer liber.

Duminică, după ce oamenii au ieșit de la sfânta liturghie, s-au reîntâlnit la scena amenajată în vecinătatea școlii generale. Pe scenă au urcat după orele 15:00 oameni vrednici ai comunei, care au primit premii simbolice din partea administrației locale pentru implicarea în diferite activități care fac cinste comunei. Este vorba despre antrenorii care îi motivează pe tineri să facă sport, indiferent că vorbim despre karate, atletism, handbal fete, handbal băieți, sau fotbal. O mână de oameni adună zeci de tineri în sala de sport sau pe teren și pe lângă sănătate, disciplină, corectitudine și fair play, promovează și munca pentru rezultate cât mai bune. Apoi au fost aduși în centrul atenției cei care veghează la integritatea bunurilor și a vieților omenești în caz de dezastre. Voluntarii din cadrul Seriviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Dumitra fiind și ei recompensați simbolic pentru ceea ce fac în comunitate.

Peofesorul anului a fost desemnată dna Claudia Avram, iar cei trei cei mai importanți și destoinici agricultori ai locului au fost Octavian Harșian, Ioan Oprea și Florin Bodiu, toți fiind felicitați public entru rezultatele obținute în activitate. La acest capitol, al rezultatelor, administrația locală nu a uitat să promoveze și modele din rândul tinerilor, așa că pe scenă au urcat doi olimpici și primii 10 elevi cu rezultate foarte bune la evaluarea națională.

Într-un moment de asemenea încărcătură nu se putea face abstracție în ceea ce privește activitatea culturală a comunei, așa că au fost recompensați pentru pasiunea cu care duc mai departe tradiția și portul românesc membrii Ansamblului Flori Dumitrene, dar și femeile care alcătuiesc grupul vocal Flori Dumitrenecare, care au reprezentat în numeroase festivaluri și emisiuni comuna Dumitra.

Alături de cetățenii din Dumitra, la ceas de sărbătoare, a fost și senatorul Ioan Simionca, care s-a arătat extrem de încântat de modul în care administrația locală sprijină actul cultural din zonă, dar și vicepreședintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Ioan Țintean, care a declarat că la Dumitra este mereu între prieteni.

Voia bună a fost întreținută de Ansamblul Baltagul, Ansamblul Tileguța, dar și juniorii și seniorii din Ansamblul Flori Dumitrene, precum și de soliștii Cristina Bugnar, Geanina Gavrilă, Daria Gâdea, Bogdan Berbecar, Larisa Bozbici și Roberta Opre.

1 2 4 5 6 7 8IMG_9702 IMG_9703 IMG_9704 IMG_9705 IMG_9707 IMG_9711 IMG_9712 IMG_9713 IMG_9714 IMG_9717

SPUNE-TI PAREREA