Ministrul Apelor și Pădurilor, Doina Pană, a vorbit, la Școala Politică de Vară a OFSD, despre plecarea tinerilor în străinătate și despre impactul mass-mediei în societate. Doina Pană a explicat, în cadrul unei dezbateri pe tema femeilor din presă și din politică, la care au participat și ziariștii Andreea Crețulescu, Mugur Ciuvică și Alexandru Cumpănașu, că tinerii pleacă din România nu doar pentru bani, ci pentru că sunt nemulțumiți de ceea ce le oferă societatea.

Doina Pană l-a dat exemplu pe fiul său, care este plecat de mai mulți ani în Statele Unite ale Americii. „Foarte mulți tineri, calificați, cu studii, nu pentru bani nu se întorc acasă, ci pentru ceea ce nu le oferă societatea românească. Eu vă spun că sunt un caz nefericit. Singurul meu copil este plecat pe coasta Pacificului. N-a plecat pentru bani, pentru că în domeniul IT câștigi la fel de mult. A plecat și nu mai vrea să vină până în momentul în care și în România va fi la fel ca acolo. Eu am stat cel mai mult 5 săptămâni, la un moment dat, 5 săptămâni în care n-am văzut pe nimeni nervos, n-am văzut decât deschidere, n-am văzut o emisiune agresivă, chiar era o perioadă de campanie electorală, totul era civilizat, totul era cu schimburi de replici cuviincioase la televizor. N-am văzut niciun exemplu care să propage agresivitatea, calea ușoară de a parveni, pentru o fată de liceu, pentru un elev de liceu, n-am văzut nimic din toate astea”, a spus Doina Pană.

Ministrul PSD spune că ar fi nevoie de o lege prin care televiziunile să fie obligate să difuzeze mai multe știri pozitive. „Presa este extrem de importantă, presa merge după rating, dar presa trebuie să înțeleagă că publicul ți-l formezi, e un principiu psihologic elementar să te identifici cu ce vezi. Ar trebui să existe un moment zero, nu să se dea numai pozitive, dar să vezi și știri pozitive, nu numai negative. Eu asta aș vrea să fie o propunere a noastră, pentru femeile din presă. De ce pentru femeile din presă? Pentru că femeia este mai responsabilă, are copii, îi pasă în ce țară vor trăi copiii ei. Să pornim împreună un val care să genereze necesitatea unei legi de asanare morală a societății românești. Prin lege, să fie un procent obligatoriu de emisiuni pozitive, pe care fiecare televiziune să le dea. Da, pierd din rating, dar pierd toți, după care crește ratingul. Publicul ți-l formezi. Chiar să-i încurajăm, o reducere de TVA, ceva, nu știu… Putem să venim și cu o compensație materială în domeniul acesta. Oricât ne face să zâmbim, este extrem de important. Altfel, niciodată, inteligențele României, care au plecat, nu vin înapoi. Până nu se schimbă modul în care noi relaționăm. Noi, femeile, putem porni un val, prin care să convingem, prin emisiuni, prin lideri de opinie, pot fi cântăreți, rockeri, să fie valul de așa natură încât să necesite această lege”, a spus Doina Pană.

1 COMENTARIU

  1. Fiul dumneavoastra a plecat pentru ca nu mai suporta clasa politica din care faceti parte. Iar televiziunile dau realitatea, care e sumbra pentru ca asa ati facut-o voi. I-auzi ce gogomanie a scos femeia asta pe gura, a nu stiu cata oara!!! Deci cenzura, despre asta se vorbeste in laboratoarele PSD, in spatele usilor imnchise, despre cenzura. Sa dam stiri vesele, cu clasa muncitoare fericita, cu conducatorii in vizite la fabrici. Ura, Ura, Ura!!! (Aplauze prelungite).

    Oare nu va e rusine chiar deloc?!?!

SPUNE-TI PAREREA