UPDATE. În jurul amiezii, primii concurenți au început să sosească la linia de finish, fiind întâmpinați în aplauze și urale, de către voluntari și spectatori. Unii dintre ei au avut nevoie și de îngrijiri medicale.

Competiția sportivă Via Maria Theresia și-a aliniat concurenții la linia de start încă de la primele ore ale dimineții. Primii care au început să alerge au fost participanții la ultramaraton, care au intrat în cursă la ora 6.00.

În urmă cu puțin timp, au plecat pe traseu și concurenții de la triatlon, care la ora 8.00 au testat apa răcoroasă a lacului Colibița, după care își vor urma traseul cu bicicletele și, în cele din urmă, alergând.

Competiția sportivă Via Maria Theresia se află la cea de-a patra ediție și de la linia de start pornesc în jur de 700 de concurenți.

Program sâmbătă 26 august

05:30 –control echipament ultra-maraton
06:00 –START ultra-maraton de la Cantonul Silvic Tihuța-Colibița, Piatra-Fîntânele
08:00 –START maraton/semi-maraton de la Cantonul Valea Colbul-Colibița
08:00 –START triatlon de la PENSIUNEA ARINIS-Colibița
09:30 –START mountain-bike de la Fosta Exploatare minieră de sulf, Gura Haitii (SV)

TRANSPORT 26.08.2017

• 06:00 → plecare autobuze (2) din Bistrița (Autogara Bistrița) → Colibița (zona START – Cantonul Silvic Josenii-Bîrgăului-Valea Colbul), cu oprire la Prundu Bîrgăului și la Pensiunea Ariniș (Colibița);
• 06:30 → plecare autobuze (2) din Piatra Fîntânele (Hotel Castel Dracula) → Fosta Exploatare minieră de sulf, Gura Haitii (SV) cu stationare in Vatra Dornei – (proba mountain bike);
• 06:00 → plecare autobuze (2) din Piatra Fîntânele (Hotel Castel Dracula) → Colibița (Pensiunea Ariniș și zona START – Cantonul Silvic Josenii-Bîrgăului-Valea Colbul);
• 07:00 → plecare autobuze Colibița (Pensiunea Ariniș) → zona START – Cantonul Silvic Josenii-Bîrgăului-Valea Colbul;
• 5:20 → plecare autobuz de la zona de campare Tăsulesa Social către zona de START Canton Silvic Tihuța-Colibița-Piatra Fîntânele pentru participantii de la proba de ultra-maraton;
ȘI RETUR
• la ora 13:00 → va pleca primul autobuz de la zona de FINISH Canton Silvic Tihuța-Colibița (Piatra Fîntânele) către Colibița (Pensiunea Ariniș) și vor fi plecări la interval de 2 ore;
• la ora 18:00 → va pleca un autobuz mic către Fosta Exploatare minieră de sulf, Gura Haitii (SV);
• la ora 21:00 → va pleca primului autobuz spre Bistrița (Autogara Bistrița) de la zona de FINISH Canton Silvic Tihuța-Colibița (Piatra Fîntânele), iar ultimul autobuz va pleca la ora 23:00;

Forțele de ordine mobilizate pentru desfășurarea acestui eveniment sunt impresionante.

„Via-Maria-Theresia e o competiție eveniment, e festivalul care ne încoronează vara, proiectul care testează limite. Tocmai de aceea e un proiect cu și despre oameni și pentru că avem multă treabă când ne ambiționăm să ducem aproape 700 de sportivi pe munte, e greu să ne imaginăm cum ar fi dacă nu am avea alături de noi Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare, Jandarmeria Română, Politia Romana – www.politiaromana.ro și Ministerul Apararii Nationale, Romania – www.mapn.ro, Salvamont-Salvaspeo Cluj și Salvamont Bistrita-Nasaud.

În vremuri îndepărtate, același drum despre care vorbim azi era un drum militar, de aprovizionare a trupelor de grănicieri. Ne gândim la asta în mod special pentru că experiența de astăzi a fost una cât se poate de apropiată de scopurile inițiale. Pe lângă camioanele armatei care au dus o parte din necesarul de alimente, am avut un nou ajutor. Un ajutor care zboară și poate să ajungă și în locurile mai greu accesibile și care ne-a transportat fructe si baxuri de apă în Poiana Dălbidan, Poiana Strunior si Șaua Bistricioru, ultimul punct fiind unul din cele mai importante, la 1900 de metri.

Elicopterul armatei a făcut toate aceste lucruri posibile și ne-a oferit deja o experiență memorabilă care să pregătească ziua de mâine.

Alături de noi sunt si partenerii și prietenii noștri de la Johanniter-Unfall-Hilfe e.V. care nu au ratat nicio ediție a maratonului. Ne bucurăm tare să îi revedem și știm că putem conta pe ajutorul lor.

Am vazut deci că nu există definiție pentru ceea ce se întâmplă săptămâna aceasta. Oamenii au venit de peste tot și contribuie cu ce au mai bun. Formula pe care o folosim funcționează. Multe mulțumiri S.M.U.R.D-ului, Jandarmeriei, Poliției și desigur, Armatei României! Vă mulțumim! Să înceapa VMT 4.0!”, a transmis Tășuleasa Social.

SPUNE-TI PAREREA