Bistrițenii și oaspeții lor sosiți la „Târgul mare al Bistriței” vor avea ocazia să urmărească miercuri, 23 august, în cadrul programului „Noaptea albă a Bisericii Evanghelice” un inedit concert de muzică medievală și renascentistă, ce va fi susținut de formația Huniadi Cantores in Turnul Bisericii Evanghelice, la nivelul stației superioare a liftului de acces. Acesta se va desfășura în intervalul orar 21.00 – 22.30, după încheierea programului de la scena amplasată pe pietonal. Va fi pentru prima dată când Turnul va găzdui un asemenea concert!

Programul „Nopții albe a Bisericii Evanghelice” este în acest an mai bogat ca oricând și mai propune publicului momente de dans medieval, teatrul stradal, animație cu cavaleri și domnițe și un spectacol de animație cu foc. Accesul cu liftul în Turn va fi gratuit în intervalul orar 21.00 – 03.00.

PROGRAM NOAPTEA ALBĂ A BISERICII EVANGHELICE 23.08.2017

18.00 Instalarea taberei Ordinului Cavalerilor Lup (spațiul verde din Piața Centrală)
20.00 Rondul Gărzii de Bistrița, cu Garda reunită „Frăția Lupilor” și Castelanul Săsărman (Piața Centrală, Pietonal)
21.00 – 22.30 Formația „Huniadi Cantores” concertează în Turnul Bisericii Evanghelice (muzică medievală și renascentistă). Maestru de ceremonii – Cavalerul Hartmann, domn liber de Transilvania. Concertul va avea loc la etajul superior al stației liftului

Piața Centrală, la intrarea în Biserica Evanghelică

23.00 Dansuri medievale cu formația NOSA
23.20. Teatru stradal: „Farsa jupânului Pathlein”, cu Teatrul Scena
23.45 „Legenda meșterului Lubezam”, cu Castelanul Săsărman
24.00 „Secretele Hronicarului Lup” – spectacol cavaleresc cu Ordinul Cavalerilor Lup
24.30. „Nox Album” – spectacol de animație cu foc cu trupa SiriuS
01.00 „E noapte și e frig, seniori!” – încheierea spectacolului

SPUNE-TI PAREREA