Dansatorii și o parte dintre soliștii Ansamblului profesionist „Dor Românesc” au făcut parte din delegația județului, în cadrul vizitei oficiale în orașul Vârșeț, din provincia Voivodina, Serbia.

Concertul a avut loc în cadrul Dialogurilor Culturale organizate de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, prin care se urmărește păstrarea valorilor românești în comunitățile de români din Diaspora.

Pe scena sălii de spectacole din Vârșeț au urcat soliștii Ioachim Spân, Veronica Bălan, Domnica Dologa, Felix Gălan, Ioan Dordoi dar și noua stea a folclorului bistrițean, Larisa Bozbici, acompaniați de orchestra ansamblului. Recitalul a fost încheiat de Alexandru Pugna, secretarul de stat în cadrul Ministerului Culturii.

Dansatorii profesioniști ai Ansamblului „Dor Românesc”, pregătiți de Alexandru Adrian Pașcu și-au arătat măiestria cu dansuri de pe Valea Someșului și de pe câmpie, îmbrăcați în costume tradiționale.

La eveniment au participat președintele Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan, alături de reprezentanții delegației bistrițene, dar și consulul României, Gheorghe Dinu.

SPUNE-TI PAREREA