Președintele Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan, spune că vrea ca zona Colibița să se dezvolte. Administrația județului vrea să rezolve problema apei și a canalizării, dar are și un set de măsuri pentru dezvoltarea turistică a zonei.

“Eu îmi doresc foarte mult ca stațiunea Colibița să se dezvolte și să oferim condiții civilizate. Am discutat cu instituțiile statului care au atribuții, o să trimitem notificări și avertismente tuturor celor care ocupă abuziv domeniul public, să și le retragă. Vom ajunge cu jandarmerie, poliție, să-i anunțăm. Acolo unde legislația permite, cei care dezvoltă turism să-și poată monta un ponton, respectând legile”, a spus Radu Moldovan, referindu-se la cei care au construcții ilegale la Colibița.

“Am văzut că este un domn, de prin zona vestului, care pe zeci de arii de teren a apei, și-a construit un set de cabane, nu doar un ponton. Nu știu cât de… lipsit de…nu știu ce să zic, să fii, să te duci să construiești pe terenul statului un ansamblu rezidențial. Mi se pare că românii sunt extrem de ingenioși. Mă mir că nu și-a făcut unul și un zgârie nori. Dar, evident, le-am spus partenerilor noștri de la Ape Someș-Tisa că, în calitatea mea de reprezentant al cetățenilor, nu voi face niciun rabat ca legea să fie pusă în practică. În paralel, Primăria Bistrița Bârgăului se judecă cu oamenii. Am înțeles că sunt 6 sau 8 drumuri publice unde unii s-au împroprietărit. Ce să mai spun? Am înțeles că unii sunt întăbulați 10 metri în lac, adică și pe apă. Eu sunt curios cine a avut capacitatea, în calitate de expert cadastral, să întăbuleze câte 15-20 de metri în lac”, a mai spus Radu Moldovan.

Acesta s-a referit și la cei care nu respectă legea și folosesc bărci cu motor pe lac. “O să discut, eventual cu jandarmeria, care face astfel de servicii, să meargă să patruleze și băieții ăia șmecheri, care de fiecare dată sunt anunțați când sunt controale și 4 ore e liniște și după aceea revin, să înțeleagă că trebuie să și le scoată din lac. Regulamentul este în fază de aprobare și am cerut, măsuri drastice, până la confiscarea ambarcațiunii. E principala sursă de apă a județului și oamenii trebuie să înțeleagă că nu doar niște șmecheri trebuie să se bucure, ci să să bucure toți”, a spus Radu Moldovan.

Președintele CJ a vorbit și despre proiectul realizării unui camping la Colibița. “Suntem în fază avansată pentru concesionarea terenului din coada lacului, unde vrem să facem o chestie extraordinară pentru cetățenii care vor să se bucure de acel aer și nu au bani să stea la pensiune. O zonă de campare civilizată, dușuri, grătare, servicii de alimentație publică. Arhitectul șef mi-a arătat niște soluții ingenioase, piscine care plutesc pe lac. Sper ca anul acesta să finalizăm discuțiile și contractul de concesionare a zonei. Noi avem bugetați niște bani de la începutul anului. Vom face un concurs de proiecte, pentru că sunt foarte mulți proiectanți tineri foarte ingenioși, care să aibă o temă de proiectare și să ne propună ceva frumos pentru acea zonă”, a mai spus Radu Moldovan.

SPUNE-TI PAREREA