Astăzi s-a semnat contractul de achiziție publică pentru proiectare și execuție a lucrărilor la modernizarea drumului Poarta Transilvaniei (DJ 172 D) pe loturile 2,3 și 4.

Contractele de execuție și proiectare au fost semnate de administratorul județului, Florin Moldovan și de reprezentanții firmelor care au câștigat licitațiile pe cele trei loturi, în prezența președintelui Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan.

“Știți foarte bine toată istoria, în urma evaluărilor, contestațiilor, am primit în urmă cu câteva zile, în mod oficial, comunicarea prin care Curtea de Apel a consființit rezultatele evaluării. A fost o muncă titanică, sute de firme care au fost asociate și mă bucur foarte mult că anul de muncă al colegilor mei a fost încununat de succes. De la începutul lunii august o să  înceapă proiectarea. Astăzi vor fi semnate contractele de execuție”, a spus președintele Radu Moldovan.

“Îmi doresc foarte mult ca firmele care au câștigat licitațiile să trateze lucrurile foarte serios. Îmi doresc foarte mult să existe o mobilizare exemplară și într-un termen cât mai scurt posibil, să putem finaliza aceste investiții. Mai exact, discutăm de toată Poarta Transilvaniei și discutăm de aproximativ 83 de kilometri de drum. Tronsonul 1 din lotul 1 îl vom recepționa în luna august, pentru tronsonul 2 din lotul 1 am depus deja pe POR, proiectul pentru finanțare, iar lotul 5 este deja finanțat pe PNDL 2. Toată Poarta Transilvaniei este în diferite stadii pentru modernizare, 90 la sută are și finanțare asigurată”, a mai spus președintele Consiliului Județean.

Astăzi au fost semnate contractele pentru 50,1 kilometri de drum, o investiție totală de 24,2 milioane de euro (110 milioane de lei).

Astfel lotul 2 – km 18 – 35 – Lac Colibița – Bistrița Bârgăului (DN 17) – 17 kilometri va fi realiza prin asocierea dintre Dimex 2000 Company SRL și Explan SRL, având ca terț susținător pe Viakom Drum SRL. Valoarea lucrării este de 37.3 milioane lei (8.2 milioane de euro). Termen de execuție: 2 ani și 2 luni.

Lotul 3 km 40 – 54 (DN 17) Josenii Bârgăului – Strâmba – Ilva Mică – 14.2 kilometri va fi realizat prin asociere, de Dimex 2000 Company SRL – lider asociere cu Star Comexim SRL Cluj. Valoare: 34.3 milioane lei (7.5 milioane euro). Termen de execuție: 1 an și 9 luni.

Lotul 4: km 56 – 75, Ilva Mică (DN 17 D) – Poiana Ilvei – Măgura Ilvei – 18.8 km

Constructor: Asocierea Autotehnorom și OPR Asfalt SRL. Valoare: 38.3 milioane lei (8.5 milioane euro). Termen de execuție: 2 ani.

Proiectul prevede proiectarea drumurilor, care va dura aproximativ 2 luni de zile, urmând ca, cel târziu în 1 octombrie, să înceapă execuția lucrărilor la drumuri.

SPUNE-TI PAREREA