Foto: Cornel Ciocan

Lucrările de modernizare a ștrandului municipal din Bistrița au început în anul 2015, iar acum este gata de recepția finală. Mâine este peogramată recepția lucrărilor şi dacă totul va fi în ordine de sâmbătă bistrițenii se vor putea bucura de noua infrastructură.

Redeschiderea ştrandului pentru acest weekend nu este încă o certitudine, depinde de cum se va derula recepția, însă pentru weekendul viitor la ştrand sunt programate o serie de acțiuni sportiv-artistice care vor marca redeschiderea obiectivului de agrement.

“Redeschiderea ştrandului nu este azi o certitudine. Mâine este programată recepția, dacă lucrurile sunt în ordine de sâmbătă bistrițenii vor avea acces la ştrand. Este o certitudine însă că weekendul  viitor va avea loc o deschidere festivă a ştrandului municipal, să spun aşa, vom organiza o serie de activități pentru a marca redeschiderea” a declarat Mihai Ruşti, purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Bistrița.

Conform hotărârii de consiliu local intrarea pe zi va fi 6 lei pentru adulți, 3 lei pentru copii, elevi, studenți și pensionari, iar 4 lei va costa închirierea unui șezlong sau a unei umbrele.

Lucrările de reabilitare a singurului ștrand public din oraș s-au ridicat la 4,7 milioane lei. S-a acoperit bazinului cu folie, s-au montat panouri solare , un sistem de filtrare, tratare şi recirculare a apei cu preaplin pentru cele trei bazine, s-a realizat un bazin de compensare şi  o sală pentru  echipamente.

Pe de altă parte s-a amenajat și spațiul verde, s-au realizat alei, s-a dotat ștrandul cu şezlonguri de lemn, umbrele de soare, bănci, banchete pentru tribună, coşuri de gunoi, și cişmelele de apă.

Pentru un plus de confort s-au reabilitat dușurile, vestiarele și grupurile sanitare, iar sistemului de iluminare de incintă şi supravegheres video  contribuie la un plus de siguranță.

 

SPUNE-TI PAREREA