Salariile angajaților de la Consiliul Județean nu vor crește. Aceștia au avut o creștere salarială la începutul anului și nu vor mai avea și acum o creștere, odată cu legea salarizării.

“A avut loc o creștere de salarii la Consiliul Județean, la începutul anului. În momentul de față, nu cresc salariile, rămân salariile în plată. Vor crește salariile personalului de specialitate, care este asimilat capitolului administrație, aproximativ 70 de oameni de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, vor avea, în urma discuțiilor cu sindicatele, o creștere de 25 la sută. Pentru angajații de la Direcția de Evidența Persoanelor va fi o creștere de 8 la sută. La Consiliul Județean nu există nicio creștere, pentru că au crescut la începutul anului”, a spus președintele Consiliului Județean.

Radu Moldovan spune că ia în calcul scăderi ale angajaților care nu-și fac treaba. “Eu am făcut mai multe adrese la Ministerul Muncii, care este principalul autor al legii salarizării și mă interesează foarte tare dacă am dreptul să le scad. Le-am spus colegilor mei, directorilor din Consiliul Județean, că odată cu evaluarea anuală, care era o formalitate, vom face și salarizarea. Cei care și-au făcut atribuțiile, vor rămâne cu salariul pe care îl au. Cei care nu… voi propune Consiliului Județean grila de salarizare pentru anul 2018”, a spus Radu Moldovan.

Odată cu legea salarizării, vor crește doar veniturile aleșilor din Consiliul Județean. “Salariile angajaților rămân în plată, crește al președintelui și al vicepreședinților, scade al secretarului, crește al managerului”, a mai explicat Radu Moldovan.

SPUNE-TI PAREREA