Cel mai mare angajator din județul Bistrița-Năsăud, Leoni, firmă care face non stop angajări, are la această oră doar 87 de locuri de muncă vacante. Fabrica Leoni din Bistrița caută 1 inginer de proiectare, 1 magaziner și 85 de muncitori necalificați.

Fabricile de cabluri pentru industria auto Leoni din Argeş, Arad şi Bistriţa-Năsăud, controlate de grupul german Leoni, cu vânzări globale de peste 4,4 mld. euro şi 79.000 de angajaţi în 2016, au disponibile în prezent 923 de locuri de muncă, potrivit calculelor ZF pe baza informaţiilor existente pe site-urile Agenţiilor Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM).

Cele mai multe jo­buri disponibile sunt în fa­brica Leoni din lo­ca­li­tatea Bascov, de lân­gă Piteşti, unde ger­ma­nii caută 675 de mun­ci­tori necalificaţi la asam­blarea şi mon­ta­rea pieselor, scrie zf.ro. Alte cir­ca 250 de joburi sunt dis­po­nibile în fabriciile Le­oni din Arad (161) şi Bistriţa (87), con­form aceleiaşi surse.

„Este destul de greu să găsim oameni în această perioadă, însă imediat după sezonul vacanţelor sperăm să putem angaja personalul de care avem nevoie. În perioada următoare, am avea nevoie de cel puţin 400 de oameni’’, au spus reprezentanţii departamentului HR din cadrul companiei Leoni Wiring Systems Piteşti, pentru ZF.

 

SPUNE-TI PAREREA