Guvernul României a publicat Programului Multianual pentru dezvoltarea investițiilor în turism, denumit în continuare Master-Planul investițiilor în turism, şi pentru aprobarea criteriilor de eligibilitate a proiectelor de investiţii în turism, proiect aflat în dezbatere publică.

Pe site-ul ministerului au fost publicate criteriile și domeniile în care se vor finanța proiecte turistice. Județul Bistrița-Năsăud are, până acum, 6 proiecte pe lista Guvernului.

Cele 6 proiecte sunt Extindere turistică Băile Figa – spa centru medical, Domeniu schiabil Valea Sălăuței, Domeniu schiabil Valea Bîrgăului, comuna Bistrița Bîrgăului, Dezvoltarea domeniului schiabil Valea Vinului, comuna Rodna, Parc de aventuri, orașul Sîngeorz Băi, Sat de vacanță, orașul Sîngeorz Băi.

„Programul multianual pentru dezvoltarea investițiilor în turism, denumit în continuare Master-Planul investițiilor în turism, urmărește: dezvoltarea comunităților locale din zonele cu potențial turistic ridicat, prin creșterea investițiilor publice în infrastructura turistică; dezvoltarea competitivă a turismului prin identificarea, evaluarea, prioritizarea pe forme de turism și o direcționare eficientă a investițiilor publice; dezvoltarea unei rețele de destinații turistice competitive pe plan internațional; valorificarea durabilă a specificului local și a elementelor de identitate națională prin turism; identificarea unei abordări integrate a politicii turistice la nivelul regiunilor, prin dezvoltarea durabilă a turismului”, se arată în proiectul de hotărâre.

Master-Planul investițiilor în turism vizează realizarea următoarelor activități majore: dezvoltarea turismului de sănătate; dezvoltarea domeniului schiabil; dezvoltarea infrastructurii turistice de agrement; dezvoltarea echilibrată şi integrată a zonei turistice din Delta Dunării și a stațiunilor de pe litoralul Mării Negre; dezvoltarea infrastructurii turistice de-a lungul Dunării; dezvoltarea infrastructurii turistice din zona montană înaltă.

Administrațiile publice locale și județene mai pot trimite propuneri timp de 10 zile.

 

 

SPUNE-TI PAREREA