16 străzi din comuna Rodna au fost asfaltate, prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Lucrările au fost finalizatea și recepția a avut loc astăzi, în prezența președintelui Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan și a primarului comunei, Valentin Grapini.

“Mă bucur foarte mult că am ajuns la finalizarea lucrării. Este o lucrare de foarte bună calitate și mă bucur foarte mult că acest Program Național de Dezvoltare Locală, pe lângă că a îmbunătățit condițiile de trai în toate comunitățile rurale din județ, a ajutat companiile cu capital românesc să se retehnologizeze, să se doteze cu utilaje. Aștept și eu, cât și colegii primari, cât și constructorii, publicarea ordinelor prin care vor fi alocate finanțări pentru proiectele depuse de către noi, pentru PNDL 2. Avem o sumă de aproximativ 150 – 160 de milioane de euro, alocată județului Bistrița-Năsăud. Am înțeles că e terminată evaluarea, urmează ca până la finalul lunii, cel târziu, să fie publicate ordinele ca să începem procedurile de achiziții publice”, a declarat președintele Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan.

“Este o zi de sărbătoare pentru noi, pentru că astăzi am finalizat o parte din ceea ce ne-am propus. Mă simt onorat că domnul președinte al Consiliului Județean ne-a sprijinit pentru finanțările de acest gen. Ce vedeți astăzi aici este o dorință a cetățenilor din comună, pe care mi-au transferat-o mie, în campaniile electorale. Astăzi sunt mândru că am reușit să îndeplinim o parte din ele și sper ca în viitor, să reușim să ducem la îndeplinire toate promisiunile pe care le-am făcut”, a declarat primarul comunei, Valentin Grapini.

Lungimea totală a sectorului de drum modernizat este de 7 kilometri, iar valoarea investiției este de 2 milioane de lei. Lucrările au fost realizate de firma MIS Grup.

La recepția lucrărilor au mai participat consilierii județeni Monica Săsărman și Gabriel Birișiu, dar și viceprimarul comunei, Iosif Partene.

SPUNE-TI PAREREA