Cristian Pomohaci, preot și un interpret de muzică populară foarte iubit în Bistrița-Năsăud, este implicat într-un imens scandal, după ce o înregistrare a fost făcută publică astăzi de ziardecluj.ro.  Cristian Pomohaci este un personaj extrem de controversat, acuzat că practică exorcismul și mustrat de mai-marii Bisericii Ortodoxe pentru viața sa din show-biz, dar scandalul făcut public astăzi depășește orice inaginație!

Înregistrarea publicată de ziardecluj.ro conține o conversație între un minor, un băiat de 17 ani și un bărbat care, conform publicației citate, este Cristian Pomohaci, care îi pretinde anumite favoruri de natură sexuală.

„Este vocea lui, nu trebuie sa ne fofilam! I s-a încărcat carul! Bănuiam ca la asta se va ajunge! Sunt păcate pe care Dumnezeu nu le iartă! Imi e si rusine, toată tara rade de noi! Biserica noastră aude, clerul nostru aude! Ce pot mai spună! E vocea lui! Dosarul de excludere din cler este gata, sunt si greșeli mai vechi! A fost dojenit, a fost trimis la Mânăstire si a promis ca se îndreaptă!”, a spus Irineu Bistrițeanul, Arhiepiscopul Albei-Iulia, citat de EVZ.ro.

„Eu sunt tare suparat pe acest preot care imi produce suferinta de mai multe de patru ani. El are foarte multe abateri si, desi a promis ca se indreapta, nu s-a tinut de cuvant. Pana sa citesc articolul dumneavoastra care m-a intristat foarte mult, va spun ca era dosarul pregatit pentru caterisirea lui Pomohaci, dar nu ne-am grabit pentru ca am crezut ca se indreapta.

Ce a facut el, ma refer auzind inregistrarea, este un mare pacat, foarte mare pacat. Un preot care face asa ceva se face vinovat de cadere din har si nu mai este vrednic de haina preoteasca si sa slujeasca la masa Sfantului Altar sau sa invoce Duhul Sfant.
Indubitabil, Cristian Pomohaci trebuie sa fie oprit de la savarsirea celor sfinte conform canoanelor Bisericii Ortodoxe a Rasaritului”, a declarat pentru Ziar de Cluj IPS Irineu Bistriteanul, Arhiepiscopul Albei-Iulia.

Pomohaci: Ce să îmi arăți? Păi, ciocanul…

Victima abuzului: Ciocanul? Eu știu când să vi-l arăt? Vi-l arăt într-o zi!

Pomohaci: Când?

Victima abuzului: Într-o zi. Când?

Pomohaci: Când? Uite-te ce speriat e… Gândești că e o căprioară… Vai… Așa ești, da!

Victima abuzului: Dar nu-s speriat, nu îs…

Pomohaci: Nici nu vreau să fii!

Victima abuzului: Nu îs comod cu treburile astea!

Pomohaci: Nici nu vreau să fii, că dacă ai fi, nu erai lângă mine!

Victima abuzului: Nu, nu că-s speriat, nu-s obișnuit cu chestiile astea!

Pomohaci: În timp, o să fii obișnuit!

Victima abuzului: În timp, e ok…

Pomohaci: Așa, nu îmi dă un confort…

Victima abuzului: Nu, poate dumneavoastră sunteți obișnuit, eu nu pot folosi cuvinte din-astea triviale…

Pomohaci: Triviale, ce înseamnă?

Victima abuzului: No, de-astea mai…

TRANSCRIPTUL INTEGRAL AL ÎNREGISTRĂRII AICI!

SPUNE-TI PAREREA