Preşedintele organizaţiei judeţene a PSD Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, declară că CEx al PSD a decis, pe lângă retragerea sprijinului politic Guvernului Grindeanu, şi ca membrii partidului care vor accepta să facă dintr-un nou guvern fără sprijinul social-democraţilor să fie excluşi.

Preşedintele organizaţiei judeţene a PSD Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, a declarat, miercuri seara, pentru MEDIAFAX, că decizia de retragere a sprijinului politic luată de Comitetul Executiv Naţional al PSD a fost unanimă, după ce liderii politici am constatat că programul de guvernare este pus în pericol.

”Decizia partidului, probabil în premieră în România, a fost să facem această evaluare publică, să îi anunţăm pe oameni şi suntem obligaţi să luăm măsurile care se impun”, a spus Radu Moldovan.

Întrebat despre anunţul făcut de Sorin Grindeanu, care a spus că nu va demisiona şi că singura variantă în care va pleca este dacă preşedintele va numi un alt premier social-democrat, Moldovan a răspuns că hotărârea premierului îl ”depăşeşte”.

”Decizia lui Sorin Grindeanu este un lucru care mă depăşeşte şi nu vreau să fac scenarii. Nu s-a discutat deocamdată de o moţiune de cenzură care ar duce la demiterea lui Grindeanu. În seara aceasta s-a luat decizia de retragere a sprijinului politic Guvernului Grindeanu şi s-a adoptat încă o hotărâre: ca oricare dintre membrii PSD care nu va demisiona sau va accepta să facă dintr-un nou guvern fără sprijinul PSD să fie exclus din partid”, a adăugat Radu Moldovan.

Întrebat, de ademenea, ce nemulţumiri a avut legate de Guvernul Grindeanu, liderul PSD Bistriţa-Năsăud a răspuns că personal nu a avut nicio nemulţumire legată de activitatea guvernamentală.

Miercuri seara, PSD a votat retragerea sprijinului politic pentru Guvernul Grindeanu.

SPUNE-TI PAREREA