Moda poate fi o preocupare mai ales la începutul verii, e un moment în care ne pregătim de concedii și acordăm atenție celor mai noi și mai actuale colecții. Stocurile magazinelor se înnoiesc și e bine să știm ce se poartă în sezoanele care urmează. Dacă intenționăm să ne înnoim garderoba, o sugestie ar fi să facem prima dată o incursiune în dulapul mamei, sau chiar bunicii, unde se pot descoperi articole în vogă.

De la ultimele prezentări de modă putem observa că a revenit stilul glam, țesăturile diafane, satinul, dungile și volănașele, dar şi culorile vibrante. O să întâlnim în magazine ținute inspirate parcă din anii 1980. Așa că anul acesta se poartă dungile în culori vii, chiar dacă clasicele dungi alb – negru sau alb – bleumarin nu dispar. Volanele, imprimeurile florale, catifeaua, rochiile asimetrice, topurile cu un singur umăr, fustele voluminoase, fusta plisată, stilul militar sau stilul pijama sunt acum din nou în trend. Se poartă de asemenea pantofii cu toc pătrat. Acei pantofi purtați de bunicile noastre, un papuc comod, care se va asorta perfect cu fustele A-line și cu jeanși drepți. Apropo de jeanși, în 2017 revin și blugii cu talie foarte joasă, din anii 90, purtați cu un topuri cropped, sau cămași lejere băgate în pantaloni.

Lanvin

Pe de altă parte creatoarea Kylie Jenner este responsabilă de reînvierea ciorapilor plasă, care se poartă cu fuste sau rochii midi, pantaloni scurți cu talie înaltă sau fuste mini de jeans.

În ceea ce privește accesoriile, una din tendințele care se vor impune cel mai tare este cea reprezentată de coliere. O inspirație pură din anii 90, colierele rigide vor da din nou o notă tinerească oricărei ținute. Un colier la modă încă de anul trecut, care rezistă și acum este colierului choker.
Chiar dacă tot mai multe femei preferă pantalonii, rochiile rămân la modă, mai ales pentru sezonul cald. Așa că trebuie știut că rochia neagră mini nu va dispărea niciodată din trend. Sezonul primăvară-vară 2017 a adus modele noi de rochii în stil baby doll, cu imprimeuri florale aprinse, fuste pufoase, bibelouri, gulere brodate, accesorii în formă de fundite etc. Apoi rochiile vaporoase și lejere, cu multe volănașe se recomandă de creatori atât pentru ieșiri nocturne, cât și pentru lookuri casual.

rochie-Elie-Saab-colectia-primavara-vara-2017-moa
O altă tendință a sezonului cald vor fi țesăturile ajurate, rochiile din dantelă, elegante sau casual. Stilul boho este prezent de câțiva ani și rezistă și în sezonul acesta, vorbim de rochii lejere, practice, comode si cel mai important originale.
Rochiile cu umerii și gâtul dezgolit la maxim, cu bustiera, vor fi o altă tendință a sezonului cald, dar sunt recomandate pentru un corp suplu. Colecțiile noi vin cu rochii de seară impresionante, dar și modele scurte de coctail, sau chiar office. Designerii au reînviat și stilul disco, prin rochiile disco, cu texturi și detalii deosebite și croiala specifică. Acestea trebuie să fie comode și neapărat să iasă în evidență în semintuneric.

Stilul militar rămâne foarte popular, chiar dacă e inspirat din uniformele militare este caracterizat de naturalețe și armonie.

Rochiile mullet au devenit de asemenea extrem de populare, este vorba despre fusta lungă la spate și scurtă în față. Rochiile mullet se recomandă pentru evenimente speciale, desi găsim în comerț și modele casual, sau chiar de plajă.

57-Saptamana-modei-de-la-Paris-primavara-vara-2016

Stilul etno rămâne în vogă și se bucură de popularitate. Vorbim practic de o temă care îi preocupă și pe cei din lumea modei, astfel că mulți designeri au optat pentru stilul etno creând colecții formate din rochii incredibil de frumoase și rafinate, dar și cămăși bărbătești.

Apropo de cămăși să nu uităm de rochiile cămăși, care sunt de ceva timp actuale și foarte practice. Secretul acestor ținute lejere stă însă în accesoriile care completează ținuta.

tendinte-moda-2015-rochia-camasa

SPUNE-TI PAREREA