O altă ediție a evenimentului Atipic Beauty, o prezentare de modă atipică, ce are în prim plan persoanele cu dizabilități, s-a desfășurat ieri la Cluj-Napoca, la Casino Parc.

Printre protagoniste s-au numărat și două bistrițence: creatoarea de modă Tina Olari, care a fost unul dintre designerii prezetării de modă și Anamaria German, model în scaunul cu rotile, ea fiind una dintre femeile care continuă să impresineze prin forță și frumusețe, după ce și-a pierdut posibilitatea de a mai merge vreodată, în urma unui accident rutier.


Evenimentul Atipi Beauty a fost organizat de asociația Open Your Heart si asociatia Sagapo, în colaborare cu agenția de turism Wens Travel și este sustinut de Primăria Municipiului Cluj Napoca.

12 fete au defilat în scaune cu rotile, fiind însoțite pe podium de 12 persoane publice, în dorința de a elimina barierele din societatea românească și de a crea ideea de coeziune și incluziune socială a persoanelor cu dizabilități.

„Atipic Beauty este un eveniment unic în lume ca format şi este înregistrat ca brand. Chiar dacă societatea românească nu este pregatită încă să adopte acţiunile externe ale ţărilor care sunt familiarizate cu incluziunea socială a persoanelor cu dizabilităţi, noi ne-am propus să ne continuăm eforturile de promovare. Clujul este un oraș care a făcut pași importanți în acceastă direcție și unde noi ne-am simțit mereu ca și acasă”, a declarat Magda Coman, președinta asociației Open Your Heart, conform site-ului stiridecluj.ro.

Inițiatoare a proiectului, Magda Coman, este un fost model profesionist care, în urma unui accident, a ajuns să trăiască viața în scaun cu rotile.

Evenimentul a fost moderat de Iuliana Tudor, iar momentul artistic a fost susținut de Analia Selis, Katia Carbune – câștigatoarea Next Star și de Arpy Török & Zip Band.

Lista designerilor români care au oferit ţinute participantelor, îi cuprinde pe: Luminița Balazs, Tina Olari, Nichi Cristina Nichita, Alexandra Calafeteanu, Maia Rațiu, Aida Lorena, Laura Ion, Daniela Sala, Istvan Cîmpean, Casa de modă Lany’s și Trends by Adina Buzatu.

SPUNE-TI PAREREA