La data de 30 mai a.c., în cadrul cercetărilor efectuate într-un dosar penal, privind săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, abuz în serviciu, tăiere fără drept de arbori și furt de arbori, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud , în baza probatoriului administrat cu sprijinul polițiștilor Serviciului de Ordine Publică – Biroul pentru combaterea delictelor silvice, a dispus reținerea pentru 24 ore a doi bărbați, de 35 ani, respectiv 34 ani, ambii din Archiud.

Cei doi bărbați sunt bănuiți că în cursul anului 2016, până în februarie a.c., în complicitate cu un pădurar, aflat deja în arest preventiv, ar fi tăiat ilegal și ar fi sustras mai mulți arbori din fondul forestier de pe raza localității Archiud, cauzând un prejudiciu de 10 000 lei.

Totodată, în urma extinderii cercetărilor, s-a constatat că aceștia ar fi tăiat arborii până la nivelul solului, iar apoi ar fi acoperit cioatele rezultate cu frunze, pământ și crengi, pentru a nu fi găsite.

Față de cei doi bărbați în cauză, la data de 31 mai a.c., Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului de Acțiuni Speciale și al specialiștilor din cadrul Gărzii Forestiere.

***
De asemenea la aceeași dată, 30 mai a.c., în cadrul cercetărilor efectuate și a probelor administrate într-un dosar penal, privind săvârșirea unor infracțiuni de furt de arbori, polițiștii secției 1 Poliție Rurală Bistrița au luat măsura reținerii pentru 24 ore față de un bărbat, de 28 ani, din Budacu de Sus, bănuit de comiterea faptelor.

Bărbatul, de 28 ani este bănuit că în perioada 28 februarie 2015-25 martie a.c., ar fi săvârșit 25 de acte materiale de furt de arbori, ocazie cu care ar fi sustras un număr de 194 de arbori. Prejudiciul cauzat este în valoare de 4910,45 lei.

Cel în cauză a fost prezentat ieri, 31 mai a.c., Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa, care a dispus măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 zile.

SPUNE-TI PAREREA