La data de 30 mai a.c., în cadrul cercetărilor efectuate într-un dosar penal, privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani, folosirea cu rea credinţă a bunului sau creditului societăţii şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, pe raza oraşului Năsăud, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au prins în flagrant delict un bărbat, de 33 ani, din Maieru, bănuit de săvârşirea infracţiunilor de favorizarea făptuitorului, influenţarea declaraţiilor şi ameninţare.

Bărbatul, de 33 ani este bănuit că în zilele de 29 mai, respectiv 30 mai a.c. s-ar fi prezentat la domiciliul uneia dintre persoanele cercetate în dosarul menţionat şi ar ar fi ameninţat-o cu un obiect contondent, încercând să o determine să-şi schimbe declaraţiile date în legătură cu activitatea infracţională a altei persoane, cercetată în aceeaşi cauză.

Faţă de bărbat s-a luat măsura reţinerii pentru 24 ore, acesta fiind prezentat, la data de 31 mai a.c., Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, care a dispus luarea măsurii arestării preventive pentru o perioadă de 30 zile.

În activitatea de prindere în flagrant delict a persoanei reţinute în cursul zilei de 30.05.2017, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au beneficiat de sprijinul Serviciului Criminalistic și al Serviciului de Operațiuni Speciale.

SPUNE-TI PAREREA