Patru tineri, aproape niște copii, au murit în această după-amiază într-un accident de tren, în timp ce viața celei de-a cincea victime, o fetiță, atârnă de un fir de păr.
A fost unul dintre cele mai șocante accidente din ultima vreme și cred ca intervenția a fost una tulburătoare și pentru polițiști, medici sau pompieri. Nu vreau să mă gândesc ce este în sufletul părinților care și-au pierdut, într-o clipă, toți copiii, pentru că, din câte am înțeles, mai mulți tineri din mașină erau frați.

Am văzut că mai multe persoane au comentat de pe margine și s-au întrebat de ce fata nu a oprit la semnul STOP și nu s-a asigurat, fiind absolut convinse că accidentul s-a produs numai din vina ei.
Cred că multă lume îi acuză pe șoferii începători de neatenție și de prostie. Ideea este că după ce îți iei carnetul de șofer, trebuie să circuli o perioadă cu mașina pentru a căpăta, cât de cât, îndemânare și atenție. Vrei, nu vrei, trebuie să treci și pe la trecerile de cale ferată care, cel puțin în județul nostru, sunt o adevărată încercare de a scăpa cu viață, bazându-te un pic pe atenție, dar, cel mai mult, pe noroc.
Am carnetul de șofer de un an și jumătate și de fiecare dată am emoții când trec peste calea ferată și de mai multe ori mi s-a întâmplat să îmi moară motorul în astfel de momente. Chiar dacă oprești la semnul STOP, în puține locuri ai vizibilitatea necesară pentru a te asigura cum trebuie. Iar dacă un șofer începător și poate chiar unul experimentat zărește trenul în ultimul moment, poate intra în panică.
Dar asta nu e tot. În ultima perioadă am călătorit cu mașina în mai multe zone din județ și am observat că la multe dintre trecerile de cale ferată semnalizate cu semnale luminoase aceste semnale… nu funcționează. Din cauza tufișurilor sau a felului în care este amplasată trecerea, nu te poți asigura aproape deloc. Practic, arunci o privire și te rogi să nu treacă trenul chiar atunci când treci tu…
Nu este prima dată când în Bistrița-Năsăud au loc accidente de tren grave sau foarte grave. Polițiștii și administrația locală derulează, în permanență, campanii șocante de avertizare a șoferilor și pietonilor, desene pe asfalt cu semne de circulație și tot felul de marșuri. Toate sunt binevenite, dar o monitorizare a căilor ferate și a felului cum sunt semnalizate pentru șoferi este un lucru absolut necesar. Nu sunt singura care a observat acest lucru și nu este prima dată când cineva din presă atrage atenția asupra acestei probleme.
Șeful de serviciu rutier din cadrul IPJ Bn a spus în această după-amiază că „o clipă de neatenție a făcut diferența dintre viață și moarte“. Eu aș spune, că, în multe cazuri, o mare indiferență privind smenalizarea acestor căi ferate face diferența dintre viață și moarte.

2 COMENTARII

  1. Veronica Petrut,toti am fost incepatori ,toti trecem peste linile ferate,dar nu inteleg cum poate sa-ti moara motorul DE MAI MULTE ORI intr-un an jumate de cand ai permis.
    Eu am permis de 20 de ani si inceputurile mele nu au fost cu masini din aceasta generatie,era o dacia si nu mi-a murit motorul niciodata la o trecere de cale ferata.
    Ideea este ca pana se preocupa alti de viata noastra trebuie sa ne asiguram noi daca vrem sa traim.

  2. Foarte dureros…
    Si eu i. Primul an de conducere cu doi copii sub 3 ani în mașină conducând un mercedes care avea tracțiunea pe spate,la o trecere de cale f. În pantă plin de plante in jur incarcate de omăt..venea trenul la ft mică distanță aruncând în lături omatul..parea moartea in fata mea care venea cu mare viteza..cu motorul murind am TRECUT linia dar am vomat toată ziua..nu uit niciodata incidentul su de atunci pe calea ferată mă uit de 10 ori cu nodul in gât.
    Foarte adevarat si bine pozat articolul..sunt bani pt tîmpenii si pt ce trebuie nu sunt bani.

SPUNE-TI PAREREA