Societatea Leoni a transmis astăzi un comunicat de preăs prin care și-a exprimat poziția vizavi de informațiile apărute în presă, în ultime perioadă, după ce mai mulți angajați au intrat în grevă și și-au exprimat nemulțumirile față de angajator, mai ales în privința salarizării.

Redăm integral conținutul comunicatului de presă:

Societatea LEONI ramane un angajator de baza si un factor economic important pentru judetul Bistrita-Nasaud prin investitiile ridicate ale acesteia si crearea de mai mult 8.000 de locuri de munca in ultimii 15 ani.

Comentariu asupra articolelor publicate recent Bistriţa – 30 Mai 2017 – Societatea LEONI Wiring Systems RO S.R.L.

Bistriţa este mandra de a fi unul dintre cei mai importanti angajatori din
judetul Bistrita-Nasaud. De la infiintarea acesteia la sfarsitul anului 2002,
societatea a creat mai mult de 8.000 de locuri de munca la sediul
acesteia din Bistrita. LEONI subliniaza ca are conditii de munca ce se
conformeaza celor mai inalte standarde si ca nivelurile salariilor sunt
competitive in raport cu industria producatoare a componentelor auto.
Conform societatii LEONI, articolele recent publicate despre societate nu
sunt in concordanta cu faptele.

LEONI Bistrita produce cabluri si sisteme de cabluri auto pentru diferiti clienti externi. In privinta onorabilitatii fata de clientii acesteia, LEONI Bistrita si-a castigat si mentinut statutul de furnizor privilegiat. Elementele cheie ale acestei dezvoltari de succes sunt angajatii Leoni, care au demonstrat o mare loialitate si dedicare in decursul multor ani.

Din 2002 grupul LEONI a investit aproximativ 100 milioane de Euro in fabricile acesteia din Bistrita pentru cladiri si utilaje.

La nivel mondial, LEONI respecta intotdeauna toate legile. In Bistrita si pe tot teritoriul Romaniei, societatea aplica legile si reglementarile locale precum si dispozitiile legale din Uniunea Europeana. Prin urmare, societatea LEONI se asteapta la aceeasi atitudine de respect fata de lege de la personalul sau. In privinta respectului pe care fiecare individ sau societate prezenta in Romania ar trebui sa il demonstreze fata de cadrul legislativ din aceasta tara, societatea LEONI considera intreruperea activitatii din zilele de 10 si 11 Mai, ca nefiind in concordanta cu dispozitiile legale din Romania. Prin urmare, societatea LEONI a initiat proceduri disciplinare, in conformitate cu dispozitiile legale din Romania.

In privinta nivelului salariilor oferit angajatilor sai, societatea Leoni poate
declara ca datorita majorarii din Contractul Colectiv de Munca din mai 2017, venitul total lunar brut, incluzand bonusul de prezenta, calitate si productivitate, este in medie, pentru un muncitor, intre 1.700 si 1.900 RON.

Pentru a recompensa performanta si loialitatea fata de societate exista o lunga lista de beneficii acordate de societatea LEONI angajatilor. Majoritatea beneficiilor au fost acordate de cand societatea si-a inceput activitatea iar unele dintre acestea au fost dezvoltate pe parcursul anilor. Exista mai multe tipuri de beneficii suplimentare ca de exemplu tichete de masa, prima de Craciun si prima de Paste.

Per ansamblu societatea LEONI are pachete de remuneratie competitive pentru angajatii sai.

Date despre Grupul LEONI

LEONI este un furnizor global de fire, fibre optice, cabluri și sisteme de cabluri, precum și servicii conexe pentru sectorul automobilelor și alte industrii. Leoni dezvoltă si fabrică produse complexe din punct de vedere tehnic din cabluri single-core auto. Gama de produse LEONI cuprinde, de asemenea, cabluri și toroane, cabluri standardizate, cabluri speciale și ansambluri de sisteme de cablu pentru diverse piețe industriale.

Grupul de firme LEONI, care este listat pe MDAX german, are mai mult de 80.000 de salariați în 31 de țări (din care aproximativ 16400 in Romania) și a generat vânzări consolidate de 4,4 miliarde de euro în 2016. În 2017, Leoni aniversează 100 de ani.

SPUNE-TI PAREREA