Școala de Vară de la Telciu, un proiect care vine cu oportunități educative pentru copiii și tinerii din mediul rural, se va desfășura anul acesta în perioada 13-20 august.

În cadrul evenimentului, se vor desășura patru ateliere adresate copiilor și tinerilor din Telciu și din localitățile învecinate (elevi de ciclu gimnazial sau liceal, studenți, absolvenți de liceu sau școală profesională etc.). Atelierere sunt de desen narativ cu Maria Brudașca, atelier de teatru cu Gianina Cărbunariu, atelier foto cu Vlad Petri și atelier de Teatru Forum susținut de regizorul Claudiu Lorand Maxim.
FORMULARUL DE ÎNSCRIERE AICI!

Citește și: INTERVIU. Valer Simion Cosma, inițiatorul Școlii de Vară de la Telciu. „Copiii sunt socializați într-o lume în care slujba e tot mai importantă“

Cei din Telciu au și posibilitatea de a se înscrie luând legătura cu doamna profesoară Mihaela Vlașin de la Liceul Tehnologic. Având în vedere că atelierul „Ghid imaginar al Telciului” (atelier de teatru dedicat elevilor din comuna Telciu și localitățile învecinate, vîrsta 10-14 ani) coordonat de Claudiu Lorand Maxim și Silvana Râpeanu urmează să înceapă de la 3 Iulie 2107 și să dureze până în 11 august, recoamndarea pentru doritori este să se înscrie până la data de 1 iulie. Pentru restul atelierelor, termenul limită de înscriere este 1 August.

„Ediția din acest an a Școlii de vară de la Telciu se concentrează asupra poziționalității istorice, sociale și economice a periferiei și ruralității, în contextul ideii unei Europe în schimbare. Ce istorii diferite pot confrunta valurile recente ale izolaționismului și protecționismului, creșterea Europei etno-naționaliste și a ideilor polarizatoare ca „Europa cu două viteze”, precum și intruziunea continuă asupra bunurilor comune, resurselor naturale și economiilor de subzistență? Cum redefinesc „Estul”, „Sudul” și „Ceilalții” Europei, inclusiv ceilalții ei interni și coloniali, sensul Europei? Școala de vară de la Telciu este interesată în a prioritiza și a documenta diferitele răspunsuri ale istoriilor locale date modelelor globale, moștenirilor imperiale și planurilor de stat, conectând localitatea Telciu cu proiecte semnificative de modernizare și istoriile regionale și internaționale ale participanților la această ediție“, informează organizatorii.

Școala de vară de la Telciu se adresează tuturor celor interesați de problematicile abordate și de activitățile cuprinse în program, indiferent de vîrstă sau studii.
Taxa de participare

Accesul este gratuit pentru cursanții din România și Republica Moldova.
50 de euro pentru cursanții din afara Uniunii Europene și din țările membre ale UE cu venitul minim garantat sub 500 de euro pe lună.

100 de euro pentru cursanții din Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii.

Înscrierea asigură:

Accesul la toate activitățiile.
Se asigură loc de campare, cu acces la WC și duș. Gratuit.
Se intermediază cazarea la săteni în limita locurilor disponibile.
Beneficiază de reducere la restaurantul ”Hovrea”, 3 mese pe zi costînd 35 lei/aproximativ 8 euro.

Apărută în 2016, Școala de vară de la Telciu este inițiativa Centrului pentru Studierea Modernității și a Lumii Rurale. Fiind un experiment educațional inovativ care s-a născut din reușita conferințelor academice internaționale organizate în satul transilvănean Telciu, Școala de vară face parte dintr-o succesiune de simpozioane care analizează „modernitatea” și „ceilalții” ei în diverse ipostaze istorice și iterații globale. Școala de vară se desfășoară în afara campusurilor urbane, într-o zonă rurală populată de multiple lumi ale vieții și căi de trecere înăuntrul României: munți și văi, regiuni și religii distincte, rute comerciale și de transport. Regiunea rurală din din care face parte Telciu internalizează cu intensități diferite procese de modernizare și subdezvoltare, ruralitate și urbanitate, înrădăcinare și dezrădăcinare. Viziunea Școlii de vară de la Telciu țintește crearea unui loc convivial de întâlnire dintre gândirea decolonială, studiile postcoloniale și postsocialiste, și istoriile locale, care facilitează munca necesară pentru o reconstrucție socială, culturală și economică de la bază.

SPUNE-TI PAREREA