Un autoturism de teren, în care se aflau un tânăr în vârstă de 14 ani și un bărbat în vâstă de 23 de ani, s-a răsturnat într-o prăpastie, la o adâncime de cca. 80 m, pe Valea Borcutului, lângă Sîngeorz-Băi.

Potrivit informațiilor primite de la ISU Bistrița, pentru gestionarea situației au fost alocate un echipaj de prim ajutor SMURD, un echipaj SAJBN, Salvamont Bistrița – Năsăud și jandarmii montani Rodna. Ambele victime au fost găsite în afara autoturismului, baiatul în vârstă de 14 ani fiind proiectat din mașină în timpul căderii în prăpastie. Acesta prezenta fractură deschisă la un membru inferior, multiple leziuni și traumatisme, astfel că s-a impus intervenția unui echipaj aerian SMURD.

Elicopterul SMURD nu a putut ateriza în apropiere, astfel că un salvator a fost coborat cu troliul din elicopter, după pregătirea pacientului la locul evenimentului, acesta a fost ridicat cu troliul si transportat la terenul de fotbal din orașul Sângeorz-Băi. Acolo, pacientul a fost stabilizat după care a fost transportat, pe calea aerului, la o clinica de specialitate din Târgu Mureș, pentru investigații medicale suplimentare.

Tânărul în vârstă de 23 de ani, a fost stabilizat de echipajele medicale și transportat, cu ajutorul localnicilor, care au pus la dispoziție o mașină de teren, până la echipajul Serviciului Județean de Ambulanță. Barbatul a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, cu leziuni și traumatisme care, aparent, nu îi pun viața în pericol.

Intervenția a avut un grad ridicat de dificultate, din cauza distanței mari pe care salvatorii au fost nevoiți să o parcurgă, pe un teren accidentat și cu înclinație mare. Ultimii patru kilometri din itinerariul de deplasare au fost parcurși pe jos, cu echipamentele medicale din dotare.

Intervenția a fost coordonată și gestionată în mod integrat, echipajele de intervenție au avut un partener real în rândul localnicilor, care au spijinit cu mașini de teren și informații utile despre specificul zonei.

SPUNE-TI PAREREA