Deputatul PSD, Doina Pană, a explicat astăzi, într-o conferință de presă, că există resurse bugetare pentru plata salariilor și a pensiilor. Doina Pană s-a referit la creșterile salariale și la legea salarizării unitare.

„S-au comunicat datele execuției bugetare. Până la ora actuală avem un excedent de 1,2 miliarde de lei. Există resurse bugetare de 1,5 miliarde de lei mai mari decât necesarul pe anul acesta pentru creșteri, inclusiv pentru cele prevăzute în Legea salarizării unitare. Pentru 2018, pentru creșteri de salarii și pensii ar trebui să existe 16 miliarde de lei în plus. Din calculele noastre, vor rezulta încasări de 17,5 miliarde de lei, deci și pentru anul viitor vorbim de un excedent față de cât e nevoie pentru a acoperi pensiile și salariile. Vreau ca toți bistrițenii, indiferent dacă sunt pensionari sau salariați, să fie foarte liniștiți”, a declarat Doina Pană.

Doina Pană a fost întrebată cum comentează protestele unor angajații de la stat, nemulțumiți de noua lege a salarizării. „Este dreptul lor, este un drept legal. Pe mine ce m-a frapat este că nu ieși în stradă în momentul în care ți se taie salariile, dar ieși atunci când îți cresc salariile, pentru că te uiți la capra vecinului. În Camera Deputaților mai pot veni amendamente dacă ele sunt justificate. Ei invocă faptul că este singura zonă unde nu este prevăzută clar grila, dar este în sens benefic (…) Acum Consiliul Local are anvelopa în care trebuie să se încadreze, are stabilit salariul primarului și viceprimarilor în funcție de unde se clasează ca nivel, după care, pe criteriul ca niciun salariu să nu îl depășească pe cel al viceprimarului, se pot da salarii astfel încât să îi facă participativi pe cei din structură”, a mai declarat deputatul PSD.

SPUNE-TI PAREREA