Cu ocazia Zilei Eroilor, sărbătorită în fiecare an de Ziua Înălţării Domnului, militarii Brigăzii 81 Mecanizată „General GRIGORE BĂLAN”, vor organiza o serie de manifestări comemorative în garnizoana Bistriţa, Vârful Gruiu Mare, în comuna Şintereag din judeţul Bistriţa – Năsăud, garnizoana Arad din judeţul Arad, precum şi în garnizoanele Turda şi Dej judeţul Cluj.

În municipiul Bistriţa, în perioada 23-24 mai, militari din cadrul Brigăzii 81 Mecanizată „General GRIGORE BĂLAN” vor desfăşura activităţi de întreţinere, îngrijire mormite şi plantare de flori în Cimitirul Eroilor, în colaborare cu elevi de la şcolile din municipiul Bistriţa, iar în data de 25 mai activităţile vor debuta cu Slujba de Înălţare a Domnului ce va fi săvârşită de un sobor de preoţi la Biserica Militară de Garnizoană din str. Avram Iancu, între orele 09.00-11.00. Începând cu orele 10.30, în Cimitirul Eroilor va avea loc “Rostirea solemnă a numelor eroilor căzuţi în Primul Război Mondial” urmată, între orele 12.00-13.00, de Ceremonia militară şi religioasă de depuneri de coroane de flori la Monumentul Eroilor şi mormântul sublocotenentului erou post-mortem Filip Cristian din Cimitirul Eroilor Bistriţa, căzut la datorie în Teatrul de Operaţii din Afganistan.
În localitatea Prundu-Bîrgăului, militarii Batalionului 817 Artilerie “Petru Rareş” vor organiza şi desfăşura o ceremonie militară şi religioasă în memoria eroilor patriei la Monumentul Eroilor de pe Vârful Gruiu Mare, începând cu ora 12.00.
De asemenea, în comuna Şintereag, judeţul Bistriţa-Năsăud, între orele 14.00-14.30 la Cimitirul Ortodox va avea loc o ceremonie militară şi religioasă la mormântul sublocotenentului erou post-mortem Sfecheş Marius Florin, căzut la datorie în Teatrul de Operaţii din Afganistan.

SPUNE-TI PAREREA