Strada Cârțâbav din comuna șanț (aprox. 1km) a fost proaspăt asfaltată, după finalziarea lucrărilor de introducere a rețelei de apă-canal. Investiția de 735000 de lei a fost suportată de bugetul local.Urmează asfaltarea tuturor drumurilor comunale din această comună, pe un proiect european.

Reamintim că la începutul primăverii acestui an, comuna Șanț a primit o finanțare de 1 milion de euro pentru asfaltarea străzilor, fonduri europene.

Proiectul și cererea de finanțare au fost depuse de primarul Ioan Szabo încă din 2015, dar răspunsul a sosit abia în 2017 și a fost unul pozitiv. Administrația locală se află în faza de licitație, iar lucrările propriu zise ar putea începe pe parcursul acestui an.
Astfel, comuna de la poalele Munților Rodnei va avea, în curând, toate străzile complet asfaltate. Mai multe străzi au fost asfaltate deja în această comună, utilizând și fonduri locale.
Investiția din fomduri europene va include asfaltarea a aproximativ 6 km de drumuri comunale și construirea unor poduri și diguri, necesare în această zonă cu relief montan.
Au mai primit finanțări europene pentru asfaltări și comunele Ilva Mică, Leșu Ilvei, Spermezeu și Dumitrița.

SPUNE-TI PAREREA