Limpezimea și curățenia sunt apanajul râurilor de munte. Din păcate, acțiunile omului au transformat multe cursuri de râu, chiar și din zonele de munte, în depozite de gunoaie.

Asociația OM (Orașul Mariei), împreună cu elevii de la Școala Gimnazială din Tureac au ecologizat un astfel de râu, adunând mormane întregi de gunoaie.

„Sâmbătă am redat cursul firesc al unui râu de munte! Nu, nu este o metaforă, chiar am făcut asta, fizic.
De data asta aș vrea să am condei. Aș vrea să ajung la sufletele voastre și să vă îndemn să aveți grijă de pamânt, de copaci, de râuri, de munți, de iarbă… de viața noastră.
Voluntarii OM – Orașul Mariei, elevii Școlii Gimnaziale Tureac și reprezentanții primăriei Tiha Bârgăului și-au unit forțele și au dat o mână de ajutor comunității, care, deși periodic desfășoară campanii de curățare, nu reușesc să facă față necivilizaților. Priviți cu atenție fotografiile. Veți vedea cum un râu de munte a fost învins de gunoaie. Da, de gunoaie. Și tot din fotografii veți vedea cum arată eliberat. Superb, nu? Veți vedea voluntari neobosiți. Veți vedea copii veseli, care, la final ne-au intrebat, când va fi data viitoare? Și va fi, curând“, au transmis voluntarii asociație pe pagina de facebook.

Reamintim că numele Asociaţiei OM (Oraşul Mariei) face trimitere la un caz real, o voluntară reală. Este Maria, ea are 7 fraţi şi face naveta zilnic la Bistrița, 65 de km, ca să participe la cursurile unei şcoli de meserii. Retrasă periodic de la şcoală, datorită costurilor prea mari pentru părinţii ei, ea încearcă să revină. De aici sursa de inspiraţie care stă la baza identităţii verbale şi vizuale: Oraşul Mariei este o organizaţie dinamică, furnizor de bunăstare, de speranţă şi de încredere.

Scopul Asociației este umanitar, constând în susținerea, organizarea și promovarea de activități sociale, de binefacere, educaționale, culturale, sportive și de mediu în rândul comunității.

Foto: facebook Asociația OM – Orașul Mariei

SPUNE-TI PAREREA