Astăzi elevii Colegiului Național ‘Andrei Mureșanu’ din Bistrița s-au bucurat de un alt tip de program școlar decât cel obișnuit, și acesta s-a datorat săptămânii ,,Școala altfel’. În loc de ore la clasă, elevii a trei clase terminale de gimnaziu, clasele a Vlll-a, A,C și D au participat la cea de-a doua acțiune de informare, consiliere și orientare profesională desfășurată de această dată la Centrul de Informare și Consiliere ‘SpuneSpo’ din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Bistrița — Năsăud.

Cu această ocazie, elevii au efectuat un tur complet al agenției, după care au avut posibilitatea de a accesa aplicația electronică ‘InterOptions’, prin care au putut afla ce meserie li se potrivește, prin aplicarea bateriei de teste de orientare. Totodată, au putut testa platforma online ‘CAREER4U’ care a fost dezvoltată în cadrul proiectului DIGI-GUIDANCE. Platformele de orientare vocațională și în carieră amintite au fost elaborate și dezvoltate în urma implementării proiectelor europene POS-DRU în perioada anilor 2012-2014.

De asemenea, s-au purtat discuții privind tendințele pieței actuale a muncii și au fost prezentate spre soluționare câteva ‘întrebări capcană’ care pot fi puse de către firmele mari la interviurile de angajare.

Acțiunea a fost susținută de către consilierul de orientare profesională al AJOFM Bistrița-Năsăud.

SPUNE-TI PAREREA