OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jandarmii montani din Rodna efectuează în această perioadă patrulări pe Muntele Saca, la Poiana cu Narcise din arealul Parcului Naţional Munţii Rodnei pentru a fi la dispoziţia turiştilor cu sfaturi privind modul de comportare pe timpul excursiilor în această perioadă. Narcisele sunt înflorite şi atrag mai ales la sfârşit de săptămână foarte mulţi turişti din ţară şi din străinătate. Turişti, elevi dar şi localnici au vizitat în ultimele zile zona care este protejată de lege.
Conform jandarmilor montani din Rodna la acest sfârşit de săptămână în zonă vor urca foarte multe persoane dornice să vadă multitudinea de narcise înflorite în această perioadă, cu ocazia organizării Sărbătorii Narciselor, în perioada 20-21 mai 2017.

Informaţii suplimentare

Rezervaţia naturală aflată în Munţii Rodnei, are o suprafață de 5 ha şi reprezintă o poiană cu narcise (Narcissus angustifolius) pe versantul estic al muntelui Saca, la o altitudine de 1600 m, într-o asociaţie dominată de Barba Ursului.
Pe muntele Saca, din masivul cristalin al Rodnei, se poate ajunge plecând din localitatea Valea Vinului, situat la 8 km de Rodna Veche. Din Valea Vinului pleacă către muntele Saca două poteci mai bune: prima urcă spre vest spre Dealul Popii iar a doua urmăreşte Valea Secii şi apoi urcă pe versantul sudic al Dealului Popii. Drumul până la Vârful Saca durează 3 ore din Valea Vinului.

SPUNE-TI PAREREA