Cristina Vlașin, bistrițeanca participantă la o competiție pentru concursul de talente muzicale Vocea Spaniei, a avut parte multă popularitate în acest concurs, care, în prima fază, se bazează pe votul online.

De la început s-a situat în primele 10 locuri, dar, în scurt timp, a ajuns în primele 3. Ieri, Cristina Vlașin a urcat pe locul 1 și de aici va ajunge în finală la Vocea Spaniei. Fanii ei o mai pot vota până în data de 21 mai.

cristina vlasin vocea spaniei

Reamintim că Maria Cristina Vlașin a terminat Școala de Muzică din Bistrița (1987-1995), Liceul de Arte din Baia Mare (1995-1999), după care a urmat Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca (2000-2005).Între 2005 și 2007, a predat educație muzicală, la Colegiul Infoel din Bistrița.
A fost membră a corului „Antifonia”, dirijat de către Prof. Dr. Constantin Rîpă.Este o fostă elevă a cântăreței Anca Parghel, alături de care a susținut mai multe concerte de jazz începând cu 2007 împreună cu Anca Parghel în clubul Green Hours din (București dar și în numeroase localități din Spania. Ulterior, la sfârșitul anului 2008, a susținut un concert la Madrid în memoria acesteia.

De-a lungul carierei a colaborat și cu alți muzicieni români cunoscuți, între care Anca Parghel, Mihai Melinescu, Tudor Anghelescu, Radu Șeu, Ioan Târziu, Szabolcs Trozner. Acestora li se adaugă și artiști din jazzul internațional (Nacho Camara, Nuria Elosegui, Pablo Perez Gil, Luis Antonio Martinez, David Sanz Reverte, Javi Navarro, Juanma Cremades).

În anul 2013 a devenit primul artist român invitat vreodată să cânte pe scena clubului Clamores Jazz – unul dintre cele mai renumite cluburi de jazz din Madrid. Concertul a fost susținut alături de membrii grupului Corcovado Rhythm Band. (sursa: Wikipedia)

SPUNE-TI PAREREA