Oficial! Județul Bistrița-Năsăud a doborât două recorduri mondiale, acreditate oficial de Guinness World Records, în urma unui eveniment de senzație, care a avut loc în orașul Năsăud, eveniment la care au participat aproximativ 10.000 de persoane.

Cele două recorduri realizate sunt: cel mai mare număr de oameni care poartă simultan portul tradițional românesc (9506 persoane) și cel mai mare dans popular românesc, realizat în sincron de 9506 oameni.

Rezultatul oficial a fost anunțat de președintele Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan.

“Cred că aceste cifre spun totul! E oficial faptul că județul Bistrița-Năsăud este capitala românismului și a tradițiilor folclorice mondiale! Acest lucru este meritul fiecărui om al județului nostru și al tuturor celor care astăzi au deschis lada de zestre și au arătat lumii întregi că noi, aici, știm să ne prețuim țara, valorile, trecutul, prezentul și viitorul! Mă înclin în fața voastră dragii mei și sunt onorat sa pot să scriu istorie alături de dumneavoastră, cei mai minunați oameni de pe acest pământ”, a spus Radu Moldovan după aflarea rezultatului oficial.

“Vreau sa mulțumesc și celorlalți organizatori și parteneri: Primăriei Orașului Nasaud și domnului primar Mircea Romocea, Ministerului Turismului și domnului ministru Mircea Dobre, Ministerului Culturii și Identității Naționale și domnului ministru Ioan Vulpescu, inimoșilor colegi de la Asociatia Produs în Bistrița-Năsăud, de la Turist în Bistrița-Năsăud și tuturor oamenilor care au pus suflet ca județul nostru sa între azi în istorie”, a mai spus președintele CJ.

foto: Facebook, captură video Cristi Moldovan

SPUNE-TI PAREREA