Peste 11 000 de oameni îmbrăcați în costum popular au intrat deja pe stadionul din Năsăud, în vederea stabilii a două recorduri mondiale: cea mai mare mulțime de oameni îmbrăcați în costum tradițional și cel mai mare dans românesc.

La această oră, pe lângă oamenii care au pătruns deja pe stadion, încă aproximativ 3000 de oameni defilează pe bulevardul principal din oraș. Fiecare grup de câte 50 de oameni este supravegheta de un steward, acești supraveghetori fiind îmbrăcați cu veste reflectorizante. Oamenii intră pe stadion în formație de câte patru, ei având niște brățări, pentru contorizare.

Printre oficialitățile prezente la Năsăud, la aceste eveniment, se află președintele Camerei Deăputaților Liviu Dragnea, președintele Consiliului Județean Emil Radu Moldovan, prefectul Ovidiu Frenț, viceprelședintele CJ Alexandru Pugna, viceprimarul Bistriței Cristian Niculae, deputați, senatori și aproape toți primarii județului Bistrița-Năsăud.Pe scenă se află un reprezentant Guiness Word Records.

Reamintim că ciruclația este închisă la această oră în orașul Năsăud, șoferii fiind nevoiți să aleagă rutele ocilitoare. DETALII AICI!

Evenimentul este prilejuit de sărbătorirea Zilei Naționale a Costumului Popular, iar anvergura sa la Năsăud este datorată unei manifestări cu tradiție de peste 145 de ani în acest oraș: Maialul Elevilor Năsăudeni, o sărbătoare dedicată tinereții, libertății și valorilor tradiționale.

1 COMENTARIU

  1. Poate o da Dumnezeu ca in jurul portului stramosesc romanesc sa se produca o coagulare a spiritului national,sa ajungem sa pretuim valorile morale stramosesti-cinstea,adevarul,respectul si dreptatea mult jinduite de neamul nostru de-a lungul timpurilor,si vesnic nedobandite cu buna masura,dar mai ales in ziua de azi.Tabloul e minunat si da sperante.

SPUNE-TI PAREREA