Miercuri, 10 mai, angajații Gărzii de Mediu din Bistrița au intrat în grevă generală, revendicând salarii mai mari și condiții mai bune de lucru.

„Când spunem revendicări ne referim atât la salarii, cât și la condițiile care ne lipsesc: nu avem uniforme, nu avem asigurări CASCO la mașini, dacă se întâmplă ceva pe teren ți se impută. Ar trebui să avem dotări speciale, care ne lipsesc. Un alt aspect e că asigurăm permanența prin rotație, toți cei 10 comisari ai Gărzii și ne deplasăm la orice oră din zi și din noapte, dacă sunt cazuri de poluare accidentală. Din păcate, această permanență nu este retribuită. Toate aceste lucruri și faptul că din 2009 noi nu am avut o creștere salarială, ne-au determinat să declanșăm greva generală, pe termen nelimitat, până la rezolvarea revendicărilor”, a declarat liderul sindical Andreea Husu.

Astăzi, 12 mai, Grada de Mediu a suspendat greva, făcând public următorul comunicat:

În urma negocierilor care au avut loc la sediul Ministerului Mediului între reprezentanții funcționarilor publici aflați în relații de serviciu cu Garda Națională de Mediu si cei ai Ministerului Mediului, s-a încheiat un acord privind suspendarea temporară a grevei declanșate la data de 10.05.a.c. la nivelul instituției.
Părțile au convenit să susțină rezolvarea problemei inechităților salariale din sistem în cadrul procesului legislativ de elaborare de către Parlamentul României a Legii salarizării unitare.
În situaţia în care negocierile vor eşua, greva generală va fi continuată“.

SPUNE-TI PAREREA