Ziua Europei a fost sărbătorită astăzi și la Bistrița. Mai multe evenimente au fost organizate în Piața Centrală din municipiu.

Zeci de copii s-au adunat în centrul orașului, cu baloane și stegulețe albastre cu însemnele Uniunii Europene. La deschiderea oficială a evenimentelor au participat viceprimarul Cristian Niculae, prefectul Ovidiu Frenț și vicepreședintele Consiliului Județean, Vasile Puica.

Oficialitățile le-au adresat celor prezenți câteva cuvinte, făcând referire la Uniunea Europeană și la importanța acestei structuri. “Pentru Bistrița, Uniunea Europeană înseamnă dezvoltare, înseamnă reabilitarea CN Liviu Rebreanu, reabilitarea CN Andrei Mureșanu, parcul municipal, înseamnă încă 25 de proiecte accesate de Primăria Municipiului Bistrița prin Programul Operațional Regional 2007-2012, în valoare de 40 de milioane de euro și alte încă 40 pregătite pentru a fi accesate. Uniunea Europeană înseamnă speranța că ne vom clădi viitorul pe niște baze sigure și stabile, de care vom beneficia atât noi, cât și copiii noștri”, a spus viceprimarul Cristian Niculae.

De asemenea, pe pietonal au fost expuse gravuri cu „Europa mea – Poduri europene” iar apoi cei prezenți au întins un lanț viu în jurul Bisericii Evanghelice.

Evenimentele continuă cu mai multe probe sportive și un flashmob.

SPUNE-TI PAREREA